ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DL380 G7 FW.1.28 does not retain configured default gateway - reverts to 0.0.0.0

neologue
Occasional Visitor

DL380 G7 FW.1.28 does not retain configured default gateway - reverts to 0.0.0.0

(restatement as new post from http://h30434.www3.hp.com/t5/Other-HP-Consumer-Products-and/DL380-G7-Proliant-not-holding-it-s-Default-Gateway-address-in/m-p/1823491#M8352)

 

Issue: DL380 G7 at Firmware revision 1.28 does not retain a statically configured default gateway, but instead reverts to 0.0.0.0

 

i investigated the advisory given in a previous post (c03283274) and while it fits my situation exactly, I can unequivocally state that it is NOT a "display only" issue in this case.

 

I have 2 x dl380 g7s in the same rack, both at the same firmware revision of 1.28, i am using the same IPs and cables (sequentially, of course), and the second server stubbornly refuses to accept the default gateway i give it and also does not respond from the switch to which it is connected (which it would if, as the advisory states, it is really there, just not showing itself.)

 

I have attempted to "trick" it from a number of angles, assuming the correctness of the advisory, that there is some point at which it puts it in the bucket though it is not visible (eg. reset, re-enter / reset to defaults, reboot, re-enter / reset to defaults, shutdown, unplug, re-enter / cycle through the ancillary transceiver options in concert with the ip config / enter an entirely bogus gateway, attempt save, fail, enter correct gateway / etc.)

 

I offer this long-winded set to hopefully forestall any of the more obvious questions of troubleshooting on my part, but the short-and-sweet is the 0.0.0.0 gateway being displayed across F10 saves is very obviously acting as a blank in the active configuration of the dl380 g7 ilo3 in question. 

 

Do you have any further insight? I have found no more questioning of this issue on the web. (Possibly b/c others were able to get around this with a direct connect laptop more forgiving of a missing gateway than a switchport.  I do not have this option.)

 

thanks -

3 REPLIES
Oscar A. Perez
Honored Contributor

Re: DL380 G7 FW.1.28 does not retain configured default gateway - reverts to 0.0.0.0

We fixed it in iLO3 v1.29 that is only available on FTP.  See link below.

 

ftp://il0t3st:G1vme1LO@ftp.usa.hp.com/ilo3/1.29/

 

 




__________________________________________________
If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!
gambrinus5
Occasional Visitor

Re: DL380 G7 FW.1.28 does not retain configured default gateway - reverts to 0.0.0.0

I also have this problem, but that FTP link is dead - can you repost the fix?

Oscar A. Perez
Honored Contributor

Re: DL380 G7 FW.1.28 does not retain configured default gateway - reverts to 0.0.0.0

iLO3 1.50 containing the fix is available on the FTP

 

Online ROM Flash Component for Windows 64-bit
ftp://ftp.hp.com/pub/softlib2/software1/sc-windows-fw-ilo/p1728391553/v73058

 

Online ROM Flash Component for Windows 32-bit
ftp://ftp.hp.com/pub/softlib2/software1/sc-windows-fw-ilo/p901462262/v73059

 

Online ROM Flash Component for Linux
ftp://ftp.hp.com/pub/softlib2/software1/sc-linux-fw-ilo/p1255562964/v73060

 

Note: Please clear the browser cache after upgrading to version 1.50.  There are lots of changes to the iLO webGUI in this version.




__________________________________________________
If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!