ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DL385 iLO port won't work - Shared Nework Port works OK

 
catchbay
Occasional Visitor

DL385 iLO port won't work - Shared Nework Port works OK

hello, we have a brand new DL 385 and with F8 I entered to iLO RBSU and dropped in static IP, gateway, netmask and turned DHCP off.

Booted machine and tried to access iLO with SSH and browser without luck. Used x-over ethernet cable between iLO port and laptop.

After that booted the DL385 again, entered to iLO RBSU, switched "Shared Network Port" -mode on. Booted the machine again and switched the x-over cable from iLO port to Ethernet 1 and oh yes, iLO worked.

But we need the Web-access so we can't use this mode.

Any suggestions? Have we missed something?
4 REPLIES
Oleg Koroz
Honored Contributor

Re: DL385 iLO port won't work - Shared Nework Port works OK

Gateway set only for the laptop same as IP for laptop and subnet mask, for ILO only IP and subnet mask.
You have license for Graphical view?
http://h18013.www1.hp.com/products/servers/management/iloadv/index.html
catchbay
Occasional Visitor

Re: DL385 iLO port won't work - Shared Nework Port works OK


Here is how we tested this iLO port again:

- brand new HP Proliant DL 385
- no disks
- default BIOS
- default iLO BIOS (iLO RBSU)

- laptop with ethernet port
- configured static ip 10.0.0.1 and mask 255.255.255.0, no gw

- 1 ethernet cable (direct but laptop has autosense port so x-over cable is not needed)


test 1:

- cable between laptop and iLO port
- boot proliant
- F8 (--> iLO RBSU)
- Network -> DNS/DHCP
DHCP Enable = OFF
- Network -> NIC and TCP/IP
IP Address = 10.0.0.2
Subnet Mask = 255.255.255.0
- Save and Exit

- from the laptop
arp -a
( no MAC for 10.0.0.2 )
ping -n 9999 10.0.0.2

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
etc...

We waited about 2 minutes...

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
etc...

then we tried web browser, http://10.0.0.2/ and got answer "The page cannot be displayed"


test 2:

- cable between laptop and Proliant Ethernet 1 port
- boot proliant
- F8 (--> iLO RBSU)
- Network -> NIC and TCP/IP
Network Interface Adapter = Shared Network Port
- Save and Exit

- from the laptop
arp -a
( no MAC for 10.0.0.2 )
ping -n 9999 10.0.0.2

Reply from 10.0.0.2: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 10.0.0.2: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 10.0.0.2: bytes=32 time<1ms TTL=128
etc...

then we tried web browser, http://10.0.0.2/ and got answer

"Browser access to this system is not supported
by the current iLO configuration.
Integrated Lights-Out does not support browser
access on this platform using the Shared Network
Port.

To enable browser access, perform these steps:

Reconfigure iLO to use the iLO NIC."
etc...


test 3:

- cable between laptop and iLO port
- boot proliant
- F8 (--> iLO RBSU)
- Network -> NIC and TCP/IP
Network Interface Adapter = ON
- Save and Exit

- from the laptop
arp -a
( there was MAC for 10.0.0.2 )
arp -d 10.0.0.2
arp -a
( no MAC for 10.0.0.2 )
ping -n 9999 10.0.0.2

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
etc...

We waited about 2 minutes...

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
etc...

then we tried web browser, http://10.0.0.2/ and got answer "The page cannot be displayed"



NOTICE:
- we made similar tests with x-over ethernet cable ==> same results
- we tried also with gw 10.0.0.3 ==> same results
- we had red hat installed and tested other iLO RBSU settings with real networks ==> same results
- when the diskless Proliant tries to boot from Network with dhcp/bootp then the pings to Shared Network Port won't work which is ok




igor kresnik
Occasional Contributor

Re: DL385 iLO port won't work - Shared Nework Port works OK

Heloo!

I have exactly the same problem on my Dl385 with two amd 64 opteron processors. I think that is problem with bios or ilo fw. I also heve problem with system management homepage, in witch is only few data showen.
Have anybody some advice??

Thanks
catchbay
Occasional Visitor

Re: DL385 iLO port won't work - Shared Nework Port works OK

The motherboard was faulty. We got new one and it worked OK.