ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Luca Cirone
Occasional Advisor

DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Hello all,
I have a problem as in object.
I installed W.S. 2003 E.E. SP1 on a DL585 - 2 Opteron processors (2.6Ghz) and 4Gb ram - and I have very poor video performances. Pages appears very slowly, and at shutdown the video greyes very very slowly. The machine is in a test environment. I have 5 identical machines and everyone has this behaviour with W.S. 2003. The problem isn't present with Win 2000 server or advanced server. The video board is an ATI XL with 8 Mb ram.
I tried to use drivers from W.S. 2003, Compaq and ATI...but no solution.
Has anyone this problem ?
Thanks
Luke
Anyone has this
13 REPLIES
Brian_Murdoch
Honored Contributor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Luke,

There was a similar issue with the DL380-G4 when 20003 SP1 was installed. I believe it was resolved with a new system BIOS which includes an updated VIDEO BIOS for the embedded Rage XL chipset.

Try the latest BIOS for the DL585 which was released in September 2005, available from here.

Online Romflash Update
http://h18023.www1.hp.com/support/files/server/us/download/23603.html

Offline Romflash Update
http://h18023.www1.hp.com/support/files/server/us/download/23619.html

I hope this helps.

Brian




Luca Cirone
Occasional Advisor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Thanks Brian.
It's the same if I use this one ?

http://h18023.www1.hp.com/support/files/server/us/download/23611.html

It's more simple at the moment to be phisically on server with a floppy.

If it's OK, i try this way and I'll post the new situation.

Thanks
Luca
Brian_Murdoch
Honored Contributor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Hi Luke,

Yes,

That is the same system BIOS kit if you prefer to install from floppy disk.

Good Luck.

Brian
Luca Cirone
Occasional Advisor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Brian,
I checked and unfortunately I have always installed that BIOS revision... :-(

Do u have other idea ?

Thanks
Luca
Brian_Murdoch
Honored Contributor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Luke,

If you look at the Device Manager, do you have a conflict between the video card and any other device?

This has been known on the DL585. HP do not provide the video driver for 2003, it's the microsoft one that is used.

Check and remove any conflicting hardware if you find a clash.

Brian
Luca Cirone
Occasional Advisor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Brian,
no I've also checked...no conflicts.
For this ATI RAGE XL PCI I tried MS drivers and ATI drivers...but the problem still exists...
Now I try also with the MS support.

If u have any other idea, u'll be welcome :-)

Thanks
Luca
DJ Cigar
Occasional Visitor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

How does it work using the onboard video or maybe try booting into vga mode to see how the video responds. keep it simple.
Luca Cirone
Occasional Advisor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

DJCigar
I think u don't konow the HW I'm talking about.
The ATI RAGE XL -IS- the on board video controller.
I haven't tried to boot in VGA mode at this time and however is not the solution.
The system is HP\MS certified to run with W.S. 2003. I'm opening a case to both HW and SW producers.

Bye
Luke
Brian_Murdoch
Honored Contributor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Luke,

Check the following HP Customer advisory which relates to the /3GB switch in BOOT.INI for Server 2003.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=PSD_EM050302_CW01

If you have the /3GB switch in use try it without it and visa-versa to see if this is in any way causing your problem. I know you have SP1 installed but it may not have installed properly.

I hope this helps.

Brian
Luca Cirone
Occasional Advisor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Dear Brian,
the /3GB switch is the first thing I have tried.
Before without (at the end of installation) and after with (when i clearly noticed the problem), but I'm not arrived at a solution.
5 minutes ago HP contacted me by phone...we'll se if with their help I can reach a solution.
If the problem will be solved, I'll post the solution.

Bye
Luke
Brian_Murdoch
Honored Contributor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Luca Cirone
Occasional Advisor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Brian,
even if the dscribed problem is not the same, I tried to uninstal the KB896424.
No result...always equal behaviour.
I noted that on an ML350G4, with the same graphic HW (but an Intel processor !) the problem is not present and on this machine is installed also the KB 896424.

I'm in touch with HP Support, tomorrow I'll try to do a new WS 2003 setup on another machine (alway DL 585)...and we'll see what 'll be happen.

Thank you very much
Luke
Luca Cirone
Occasional Advisor

Re: DL585 + W.S. 2003: slow video performance

Then...after a week I found a solution.
On a Polish or Czech site, I found the driver 5.10.6200.6024 that is MS certified.
The situation now is OK, but not the same for the BIOS of the video board because MS (for WS 2003) certifies version 6.5 and I have 4.033 that is certified only for W2000.
So the system isn't MS certified and we need it.
I'm in contact with HP and ATI to find this version.
Anyone know where to found this BIOS version for the ATI RAGE XL ?

Thanks
Luke