ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

 
Paul B Murphy
Occasional Visitor

F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

When the server is powered on it goes right from the CPU initialization to the Array init and never offers the F8 iLO config option.
13 REPLIES 13
Johan Guldmyr
Honored Contributor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Is it working?

Can you see the iLO device in BIOS?
Any link on the port?
Tried to clear NVRAM or firmware upgrade?
Paul B Murphy
Occasional Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Thanks for getting back to me Johan!

To your questions -

I can't tell if it's working because I can't get in to iLO setup to set the address and DHCP settings etc because it does not offer the F8 option during POST...

I can see the iLO in the BIOS.

Firmware is at the latest - 9.20b

I cleared the NVRAM using the F9 option and then Advanced Settings -> clear non-volitile memory.

Still no F8 option during POST...

Paul B Murphy
Occasional Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Additional info -

I have an ethernet cable connected from the iLO port to a switch. The activity lights on the iLO port are green/blinking green.
I test this cable by connectiing it to another server's iLO and that one works.

Also, I found another thread in here about the same issue. Sadly, that one seemed to end without resolution. :(

Title:
Ilo on DL380 G4 not showing up on POST boot
Michael A. McKenney
Respected Contributor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Apply the latest firmware. See if the ILO switch is enabled on the server board.
Paul B Murphy
Occasional Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

System Maintenance Switch Pack switch S1 is set to On = iLO security is disabled.

The firmware is at the latest - 9.20b installed from CD.


Thanks.
Johan Guldmyr
Honored Contributor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Hm.. What about a downgrade of firmware? Does that work?
Yaning.Wu
Occasional Advisor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

1.Go to BIOS--PCI DEIVCE,Check ILO2 if it exist

2.If exist,Clear NVRAM and POST again.

3.If it doesn't work either,use the backu bios or replace system board
stevendt
Advisor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Hi,

I have the same problem - a DL380 G4 which does not display the ILO Prompt when booting.

The BIOS shows that the ILO devices are present in the PCI List and the lights appear to flash normally on the ILO NIC. I have tried reflashing the system BIOS to the latest version that I found on the HP Web site (07/19/2007) but the Management Utility or the ILO Firmware Update utilities cannot "see" the ILO hardware.

I have tried resetting the ILO by powering off and removing the power plug and also tried resetting SW6 on the configuration dip switch. The rest of the system appears to work fine, is there anything else that I can try before I have to consider reaplcing the main system board?

regards
Dave
NEone
Occasional Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Hate to necro an old thread but I just got done dealing with this on a few servers in our environment (including a DL380 G3).

To fix, first get 2 floppies. You'll need to use the ROMpak to flash the controller.
Aka the one that reads as:
**CRITICAL ** Options ROMPaq Firmware Upgrade Diskette for HP Integrated Lights-Out Management Controller

Download the ROMPaq.
Run it and let it format the 2 floppies.
Power off the server.
Set the dip switch (1) to disable the security.
Insert floppy 1.
Follow prompts until it is done.
Restart and you should see the F8 boot option for iLO.

Don't forget to flip the dip switch back.