ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP DL380 GEN10 - System Management Assistant daemon - No response from iLO for Hello

 
apipinic
Occasional Contributor

HP DL380 GEN10 - System Management Assistant daemon - No response from iLO for Hello

Hi,

i have a HP DL380 GEN10 Server and installed amsd-1.3.2-3016.4.rhel7.x86_64.rpm to montiore the RAID Status of the server.

I used following documentation: https://support.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-a00026111en_us&docLocale=en_US

The problem ist the System Management Assistant daemon comes up normally but with some errors:

● smad.service - System Management Assistant daemon
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/smad.service; enabled; vendor preset: disabled)
   Active: active (running) since Tue 2019-01-15 10:23:21 UTC; 1h 57min ago
 Main PID: 13848 (smad)
   CGroup: /system.slice/smad.service
           ├─ 6677 /sbin/smad -f
           ├─ 6678 /sbin/smad -f
           ├─ 7119 /sbin/smad -f
           ├─ 7120 /sbin/smad -f
           ├─ 7669 /sbin/smad -f
           ├─ 7673 /sbin/smad -f
           ├─ 7748 /sbin/smad -f
           ├─ 7751 /sbin/smad -f
           ├─ 8280 /sbin/smad -f
           ├─ 8293 /sbin/smad -f
           ├─ 8495 /sbin/smad -f
           ├─ 8497 /sbin/smad -f
           ├─ 9041 /sbin/smad -f
           ├─ 9042 /sbin/smad -f
           ├─ 9565 /sbin/smad -f
           ├─ 9566 /sbin/smad -f
           ├─ 9609 /sbin/smad -f
           ├─ 9611 /sbin/smad -f
           ├─10160 /sbin/smad -f
           ├─10173 /sbin/smad -f
           ├─10212 /sbin/smad -f
           ├─10213 /sbin/smad -f
           ├─10747 /sbin/smad -f
           ├─10748 /sbin/smad -f
           ├─10839 /sbin/smad -f
           ├─10843 /sbin/smad -f
           ├─11348 /sbin/smad -f
           ├─11350 /sbin/smad -f
           ├─11516 /sbin/smad -f
           ├─11802 /sbin/smad -f
           ├─11946 /sbin/smad -f
           ├─11950 /sbin/smad -f
           ├─12489 /sbin/smad -f
           ├─12490 /sbin/smad -f
           ├─12551 /sbin/smad -f
           ├─12552 /sbin/smad -f
           ├─13057 /sbin/smad -f
           ├─13059 /sbin/smad -f
           ├─13148 /sbin/smad -f
           ├─13161 /sbin/smad -f
           ├─13663 /sbin/smad -f
           ├─13664 /sbin/smad -f
           ├─13734 /sbin/smad -f
           ├─13735 /sbin/smad -f
           ├─13848 /sbin/smad -f
           ├─14288 /sbin/smad -f
           ├─14289 /sbin/smad -f
           ├─14794 /sbin/smad -f
           ├─14796 /sbin/smad -f
           ├─14857 /sbin/smad -f
           ├─14870 /sbin/smad -f
           ├─15399 /sbin/smad -f
           ├─15403 /sbin/smad -f
           ├─15480 /sbin/smad -f
           ├─15484 /sbin/smad -f
           ├─16005 /sbin/smad -f
           ├─16009 /sbin/smad -f
           ├─16050 /sbin/smad -f
           ├─16054 /sbin/smad -f
           ├─16605 /sbin/smad -f
           ├─16618 /sbin/smad -f
           ├─17200 /sbin/smad -f
           ├─17258 /sbin/smad -f
           ├─17328 /sbin/smad -f
           ├─17329 /sbin/smad -f
           ├─17886 /sbin/smad -f
           └─17888 /sbin/smad -f

Jan 15 12:20:44 hostname smad[17888]: Failed: no available HP iLO channels
Jan 15 12:20:44 hostname smad[17888]: Failed: Writing HPILO SNMP_HELLO errno =9
Jan 15 12:20:49 hostname smad[6169]: Failed: Timed outwaiting for SNMP_HELLO response
Jan 15 12:20:49 hostname smad[6169]: No response from iLO for Hello
Jan 15 12:20:50 hostname smad[6170]: Failed: Timed outwaiting for SNMP_HELLO response
Jan 15 12:20:50 hostname smad[6170]: No response from iLO for Hello
Jan 15 12:20:55 hostname smad[12489]: Failed: Timed outwaiting for SNMP_HELLO response
Jan 15 12:20:55 hostname smad[12489]: Failed: Writing HPILO SNMP_HELLO errno =9
Jan 15 12:20:56 hostname smad[12490]: Failed: Timed outwaiting for SNMP_HELLO response
Jan 15 12:20:56 hostname smad[12490]: Failed: Writing HPILO SNMP_HELLO errno =9

I hope someone can help me.

Thank you.

2 REPLIES 2
BPSingh
HPE Pro

Re: HP DL380 GEN10 - System Management Assistant daemon - No response from iLO for Hello

Please check the version of the hpilo kernel module that is loaded (cat /sys/module/hpilo/version).
The loaded version can be different (or not present) from the installed version. You might need to either reboot the system, or manulally load the hpilo kernel module.

If the issue persists, please log an HPE support case as logs needs to be analyzed for further investigation.

I am a HPE Employee
apipinic
Occasional Contributor

Re: HP DL380 GEN10 - System Management Assistant daemon - No response from iLO for Hello

Hi,

i checked the version: 

[root@<hostname> ~]# cat /sys/module/hpilo/version
1.4.1

Where I can see which version should be installed?

Where I can find logs to analyze for further investigations?

Greeings