ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

debashis99
Visitor

HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

proliant System BIOS -A28  12-17-2013

Early system initialization, please wait..........

progress: 10%

 

system halt. After this massege down the power and start the server it working properly. it happen every startup. Please suggest me.

 

9 REPLIES
dlaukaitis
Occasional Visitor

Re: HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

We have had two instances like this and have ended up having to repalce the system board each time. Is anyone else having this issue? We cannot be the only ones.

 

HP Proliant DL385P Gen8 Halt on Post at 10%. Server may come up fine upon second reboot.

 

We are working on one currently. We tried replacing one CPU. Then the other CPU. Then the server reported an error on a single DIMM. So we replaced that single DIMM and the server exhibited the same symptom again this morning.

 

The server is currently in the build stage and needs to be reliable before we can put it into production (obviously).

pausco2007
Occasional Visitor

Re: HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

I have the exact same problem. Gets stuck at Early System initialization, please wait.... Progress: 10%. I have to power off the server, and then power it back on it will finally power up all the way, it only does this to me on a reboot never on a cold boot. Be nice if HP would chime in on whats going on here.

sdd
Occasional Visitor

Re: HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

Same issue....new build with vSphere 5.5.

Anyone find a resolution?

Karimnejad
Visitor

Re: HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

Hi Everyone

I have the same problem ,How could I fix IT .is there any solution for that ?

 

any help I;ll be apppericiate .

 

hkarimnejad@outlook.com

Fabien_
Occasional Visitor

Re: HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

Hi Karimnejad (and all),

I'm encountering the same problem.
Do you have solve yours ?

About the context, i'm encountering this same problem on a HP ProLiant BL465c Gen8 (a blade in a HP BladeSystem C7000 enclosure).

We have tried to boot the server in a minimal configuration (without Mezzanine card and with minimal RAM Dimm). The problem persists. An HP technician have also changed the mainboard, in vain. And we have also tested to insert the blade in another bay of enclosure, for eliminate a potential bad backplane. But the problem remain.. :-(

Thanks by advance for your reply,

Best regards.

Fabian.
serverguy_m
Occasional Visitor

Re: HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

Hello,

 

we experienced the same issue at the third server some weeks ago

At the first server failing, HP Support replaced the system board and both the CPUs.

It seems to work now (we tried only one reboot).

 

We will go one with this at the other two server.

 

Did anyone got a reason from HP, where this error comes from?

 

regards,

Serverguy_m

 

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

Make sure you are running the latest system ROM. . Reset NVRAM using switch 6 on the system board.




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
RbBsmn
Regular Advisor

Re: HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

Is anything logged in the IML/AHS log?
Did my post help? Thank me with kudo's! :)
M_Tito
Occasional Visitor

Re: HP PROLIANT DL385P G8 HALT ON POST

One of our HP ProLiant DL385p Gen8 servers that we purchased new in May 2015 has had this same problem since it was installed. I tried updating the firmware and clearing the NVRAM but neither made any difference. I'm currently working with HP to have the system board replaced.