ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP Proliant ML350 G9 slow network access

Daniel Marinov
Occasional Advisor

HP Proliant ML350 G9 slow network access

Hello,

We just configured a HP Proliant ML350 G9 with Windows Server 2012 R2, which hosts one virtual server using Hyper-V. However it looks like the read and write operations to/from the host are quite slow. 

For example:

1. It takes about 5 seconds to write a file from the host to the a network share, and also 5 seconds to read it.

2. It takes about 5 seconds to write a file from the network to the host, and also 5 seconds to read it.

I have test this with virtual server turned of, and turned on - it does not affect network transfers. I disalbed the Virtual machines queues - does not change the results.

 

I will appreciate any help :)

 

Thank you,

Daniel

8 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HP Proliant ML350 G9 slow network access

>> 1. It takes about 5 seconds to write a file from the host to the a network share, and also 5 seconds to read it.

Size does matter :-)

It will make a difference if the file is 5kb or 5GB ...

However, double check the network settings, mask and gateway and duplex settings.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Daniel Marinov
Occasional Advisor

Re: HP Proliant ML350 G9 slow network access

Sorry :) Just missed that. I am testing with 50MB file

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HP Proliant ML350 G9 slow network access

As said, check the settings.

This example is taken on a win 7 system, but should be similar.

 

Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection Properties.jpg


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Daniel Marinov
Occasional Advisor

Re: HP Proliant ML350 G9 slow network access

Here are the link status for the phisycal card and the card of the hyper-v switch

 

 

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HP Proliant ML350 G9 slow network access

one is showing no connectivity at all?

While in network adapter overview, select properties and then configure the adapter (1). This should show you the windows below (2).

Local Area Connection Properties.jpg(1)Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection Properties.jpg(2)


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Daniel Marinov
Occasional Advisor

Re: HP Proliant ML350 G9 slow network access

Another screeshot attached, but no link speed tab

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HP Proliant ML350 G9 slow network access

Again, you should check netmask, gateway, driver and even try another cable and switch port settings and stats to find the cause of the issue.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Daniel Marinov
Occasional Advisor

Re: HP Proliant ML350 G9 slow network access

Hello,

 

Sorry for the delay on this matter. I checked the netmask, gateway - all correct. The driver is the latest version. Replaced the cable and port on the switch.Everything is the same as before.

 

What stats do you I need to provide ?

Thank you