HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HPE SUM ISSUE: Could not successfully connect to host.

 
Thiyagu1093
Occasional Contributor

HPE SUM ISSUE: Could not successfully connect to host.

Hi Team,

We are updating the HPE firmware using SPP SUM tool.

Steps Followed:

  • Download SPP ISO locally
  • Right click and select mount option (will be mounted on DVD Drive D:/E: )
  • Navigate to DVD Drive
  • Click on launch_sum [Batch File]
  • Wait till the UI launches in Browser
  • Click on Add Baseline [Location Type : Browse SUM Server path, path : E:\packages]
  • Click on Add Node [ Ipv4 - <ilo ip>, Node type- Onboard administrator, Baseline- select the added baseline, usrname,pwd]
  • Select Added Node and click on Inventory
  • When inventory is done, click on Review and deploy

we are able to do add baseline and node details and inventory.

when we click review and deploy we are getting the error saying that "Could not successfully connect to host. </map1/firmware1>hpiLO-> Error: failed to start iLO firmware update"

Can you please help us will the solution.

Error:

====== Smart Update Manager Installation Log ======
Source: cp034895.exe
Version: 2.55
Log Date: 6/12/2018 5:40 PM


load -source https://localhost:63002/l3/bp003205/cp034895/ilo4_255.bin

status=1
status_tag=COMMAND SPAWNED
Tue Jun 12 12:12:31 2018

Attempting to load iLO 4 firmware image.

status=2
status_tag=COMMAND PROCESSING FAILED
error_tag=COMMAND ERROR-UNSPECIFIED
Tue Jun 12 12:12:41 2018

Could not successfully connect to host.

 

</map1/firmware1>hpiLO->
Error: failed to start iLO firmware update:

load -source https://localhost:63002/l3/bp003205/cp034895/ilo4_255.bin

status=1
status_tag=COMMAND SPAWNED
Tue Jun 12 12:12:31 2018

Attempting to load iLO 4 firmware image.

status=2
status_tag=COMMAND PROCESSING FAILED
error_tag=COMMAND ERROR-UNSPECIFIED
Tue Jun 12 12:12:41 2018

Could not successfully connect to host.

 

Thanks,

Thiyagarajan

2 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: HPE SUM ISSUE: Could not successfully connect to host.

I would first check if the ILO is working. Also verify the local firewall, it maybe block the connection.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
K98472
Occasional Visitor

Re: HPE SUM ISSUE: Could not successfully connect to host.

Was there a solution to this problem.  I am running into same error message.  SUM fails to install required update due to cannot connect to host.

Were ports found to be closed?

Return Code (-3)