ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ILO100 w/ DL185 G5 becomes unresponsive

T. Hiukkanen
Advisor

ILO100 w/ DL185 G5 becomes unresponsive

The (integrated) ilo card on the server becomes unresponsive after running for some time (24h+) while the server itself seems ok. The card stops answering ping, telnet and http requests. The only thing i found that will make the card respond again is doing 'ipmitool bmc reset cold'.
The server has got the latest firmware (including ILO fw 3.05) installed, and is running in a zero-load installation environment.
Has anyone else witnessed a similar problem?

Thanks for your insights.
4 REPLIES
T. Hiukkanen
Advisor

Re: ILO100 w/ DL185 G5 becomes unresponsive

It seems there is something fundamentally wrong. Resetting the BMC (ipmitool bmc reset cold) apparently does something to the P400 controller as well, because soon after (30min+) it starts claiming some of the disks have failed. Soon after the server is unusable.

---
May 18 13:06:48 : cciss: cmd ffff880037800000 has CHECK CONDITION sense key = 0x3
May 18 13:06:48 : end_request: I/O error, dev cciss/c0d0, sector 170932640
May 18 13:06:48 : Buffer I/O error on device cciss/c0d0p2, logical block 8257540
May 18 13:06:48 : lost page write due to I/O error on cciss/c0d0p2
---

Event code 5/2/3 with tag 38
with message: Inconsistent stripe, LDrv=1 LBA=0x0741BA800-0x0741BA9FF

Event code 5/1/0 with tag 39
with message: Fatal drive error, Port=1I Box=1 Bay=0

---

Funny thing is that before resetting the bmc everything works smoothly, even bonnie++ runs multiple iterations as expected.

Again, if anyone has had any similar experiences, i would appreciate any speculation very much. Thanks.
T. Hiukkanen
Advisor

Re: ILO100 w/ DL185 G5 becomes unresponsive

Just to share the solution;

LO100 issue fixed by replacing system board. SATA drive firmware update dated 2009-06-01 fixed P400 under-load-inconsistent-stripe issues.

Jason404
Advisor

Re: ILO100 w/ DL185 G5 becomes unresponsive

Updating the firmware to v3.11, on my LO100c, seems to have solved connection problems. I think there are new firmwares for the other models too.
T. Hiukkanen
Advisor

Re: ILO100 w/ DL185 G5 becomes unresponsive

As said, ILO problem solved by firmware update. Strange disk problems continue; more at http://forums13.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?threadId=1362671