ProLiant Servers (ML,DL,SL)

IPv4 DNS not updating from redfish api for HP iLO5

 
akshar06
Occasional Contributor

IPv4 DNS not updating from redfish api for HP iLO5

I'm using the redfish api to update the primary and secondary DNS for iLO5, the api call returns a 200 and Success OK message but on the IPv4 tab in iLO Dedicated Network Port - IPv4 Settings it is not updating. I'm unalbe to configure anything else from api as this is not working.

Details:

api url:https://{{ hpilo_ip }}/redfish/v1/systems/1/bios/settings

payload:{"Ipv4PrimaryDNS": "{{ dns1 }}", "Ipv4SecondaryDNS": "{{ dns2 }}"} }

Can someone help if this is the right api for updating the DNS for IPv4? I'm following the https://hewlettpackard.github.io/ilo-rest-api-docs/ilo5/ page for redfish api related configurations.

2 REPLIES 2
akshar06
Occasional Contributor

Re: IPv4 DNS not updating from redfish api for HP iLO5

This is the wrong api to be used for updating DNS, details below.

api: https://{{ hpilo_ip }}/redfish/v1/managers/1/ethernetinterfaces/1/
payload: { "Oem": { "Hpe": { "IPv4": { "DNSServers": ["{{ dns1 }}","{{ dns2 }}"] }}}}

SanjeevGoyal
HPE Pro

Re: IPv4 DNS not updating from redfish api for HP iLO5

Hello,

 

Try the below commands.

 

-d "[ { \"data\": \"$currentIp\", \"port\": $port, \"priority\": 0, \"protocol\": \"string\", \"service\": \"string\", \"ttl\"$


d "[ { \"data\": \"$currentIp\", \"port\": $port, \"priority\": 0, \"protocol\": \"string\", \"service\": \"string\", \"ttl\": $ttl, \"weight\": $weight } ]"  


I am a HPE Employee

Accept or Kudo