ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Ilo error at boot after a firmware update on two DL380 G7

davide_42
Advisor

Ilo error at boot after a firmware update on two DL380 G7

Hi everybody, in a company that i follow we have 3 hp dl380 G7, one Virtual Center with Windows 2008 and two Esx with VMware.

In an esx i had see several purple screen, so i updated the firmwares with an Hp smartupgrade firware dvd and the purple screens disapperead..but!

I've done the update on all the 3 server and now the Windows one work fine and the 2 esx can't find the Ilo at the boot...ouch!

Reboot doesn't helped..so what can i do?

4 REPLIES
brodbobot
Frequent Advisor

Re: Ilo error at boot after a firmware update on two DL380 G7

Try to power cycle the box. I've done this a few times with success.

Also, we use ILO3 version 1.70 esp. on ESX.

Good luck.

davide_42
Advisor

Re: Ilo error at boot after a firmware update on two DL380 G7

already did that... :(

 

brodbobot
Frequent Advisor

Re: Ilo error at boot after a firmware update on two DL380 G7

You did not mentioned your present ILO3 versions.

Rule of thumb, if you try to achieve ILO3 version 1.70 any version below 1.28 you must upgrade first to version 1.28.

FOR EXAMPLE:

If present ILO3 is 1.15, you need to upgrade to ILO3 1.28.

for ILO3 1.28

Service Pack for ProLiant 2012.06.0B-0 (4 Jun 2012) 1.83GB    1.28

 

for ILO3 1.70

Service Pack for ProLiant 2014.02.0(B) (25 Apr 2014) 3.25GB  1.70

http://h17007.www1.hp.com/us/en/enterprise/servers/products/service_pack/spp/index.aspx

 

I hope this information will help you.

Good luck.

davide_42
Advisor

Re: Ilo error at boot after a firmware update on two DL380 G7

Thanks, i read the minimun firmware level specification, but the 3 servers i did the upgrade were identical, and 1 was successfull with also the firmware upgraded, so...