ProLiant Servers (ML,DL,SL)

Intelligent Provisioning update fails with UEFI boot on G9

 
PDP-Fan
Valued Contributor

Intelligent Provisioning update fails with UEFI boot on G9

I found a problem with the Intelligent Provisioning update 2.84 on G9 (DL380 and DL580) servers.

Every time when I boot the Intelligent Provisioning update via UEFI (from USB stick), it ends with an "BMC communication error" and restarts.
When I boot via legacy boot, it works without a problem.

Anyone else encountered this problem?

***********************************************
"If it seems illogical... you just don't have enough information"
4 REPLIES 4
Ihaqueit
Regular Advisor

Re: Intelligent Provisioning update fails with UEFI boot on G9

Was the server set aside because of this error, or is this a new problem?

I Haq
PDP-Fan
Valued Contributor

Re: Intelligent Provisioning update fails with UEFI boot on G9

It is not a problem with the server.... Those were perfectly working servers and I just wanted to update the I.P. It works perfectly when booting via legacy BIOS but it fails when booting UEFI. To be clear, the update starts with UEFI boot but then it fails with the error mentioned before. So it is not a "boot" problem.

I experienced that on a DL580 G9 and multiple DL380 G9.

***********************************************
"If it seems illogical... you just don't have enough information"
AmRa
HPE Pro

Re: Intelligent Provisioning update fails with UEFI boot on G9

Please refer HPE customer Advisory matches to reported issue.

HPE Intelligent Provisioning - IP Will Not Automatically Update ProLiant Gen9 Servers If UEFI Boot Mode Is Enabled


https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docId=emr_na-c04760611

I am an HPE Employee

Accept or Kudo
PDP-Fan
Valued Contributor

Re: Intelligent Provisioning update fails with UEFI boot on G9

The answer is close but does not solve my problem ("...Intelligent Provisioning 2.61 will correct this issue...") since I'm talking about the most recent version of 2.84.

We also tried the older 2.82 version with the same result.

It is also not a boot problem. The update utility boots without a problem in UEFI mode and  the utility itself starts too. But while displaying the progress bar, it fails saying "unable to communicate with BMC"

On the other hand, when booted in legacy mode, the update runs perfectly.

***********************************************
"If it seems illogical... you just don't have enough information"