ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ML110 G6 , SA - e200

Brett Langis
Occasional Contributor

ML110 G6 , SA - e200

Getting an error on post

expansion rom initialization failed. I know that the raid controller is not specifically listed as supported for the G6 but it was support for the G5.

I have played with the SATA mode in BIOS to no avail. Anyone have any suggestions?

Will try newest BIOS next.
5 REPLIES
juan quesada
Respected Contributor

Re: ML110 G6 , SA - e200

Expansion ROM initialization failed - PCI Mass Storage Controller on
Motherboard?

i had that on a g5, i followed this article (i know is for g3 and g4) but it did the trick on the g5, you may try it on the g6

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&taskId=110&prodSeriesId=1163831&prodTypeId=15351&prodSeriesId=1163831&objectID=c00911832
Brett Langis
Occasional Contributor

Re: ML110 G6 , SA - e200

Hi. I had tried that, but that option is nowhere to be found on a G6.

juan quesada
Respected Contributor

Re: ML110 G6 , SA - e200

try latest BIOS as you mentioned, later, try moving the card to another PCI slot (remove all other PCI cards you have, for test purposes)
Brett Langis
Occasional Contributor

Re: ML110 G6 , SA - e200

I guess the revision on the web is older than the revision it shipped with.

I just moved it to a new pci slot and it's doing much of the same.

I guess I have to move to a different raid card.

Re: ML110 G6 , SA - e200

Just had this, went into BIOS, Advanced and forced the PCIe to GEN 1 - appears to be working now!

 

Paul