ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

Hello,
I have ML150 G5 with Windows server 2008. 1x CPU, 4 GB RAM, 1x 250 GB SATA, no RAID, LSI SATA RAID integrated controller.
Server shutdowns repeatedly once or two times per day. After reboot, harddrive is not detected. I have to power off the server, wait a minute and power on.
I tried to run offline diagnostics, everything was OK. I checked firmware and drivers versions, everything is up to date. The system has all the latest patches.
There are one error and one warning in system event log in OS:
- error - LSI_SAS - The driver detected a controller error on \Device\RaidPort0.
- warning - LSI_SAS - Reset to device, \Device\RaidPort0, was issued.

Any suggestions please?

Otherwise, I am going to decide to exchange the server motherboard.

Thank you in advance.

O. Kocourek
12 REPLIES

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

I forgot to write, the system shutdown is unexpected of course.

O.Kocourek
KarloChacon
Honored Contributor

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

hi

replace power supply before System board

regards
Didn't your momma teach you to say thanks!

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error


Thanks for your advice, I am going to try to exchange the power supply ASAP. I will let you know if it help afterwards. I ordered a motherboard also just to be sure.

Ondrej K.
KarloChacon
Honored Contributor

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

ok

let us know

Didn't your momma teach you to say thanks!

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

Hi,

the server is running OK for two days now. We replaced the power supply only. So it seems good, but there are still two events in the OS's event log as mentioned in the first post - one error and one warning. I am not sure if I can ignore it or if there is still something wrong with the server.

So if there is no idea about that event log events, 7 points for you Karlo and I am going to close this thread.

Ondrej K.
KarloChacon
Honored Contributor

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

hi

if you post the source and event id for those event in the windows event viewer maybe we can help you with more info

regards
Didn't your momma teach you to say thanks!

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

OK, I will appreciate every attempt to find a solution.

So here is the warning:

Log Name: System
Source: LSI_SAS
Date: 23.7.2008 2:00:25
Event ID: 129
Level: Warning
Computer: TS08
Description:
Reset to device, \Device\RaidPort0, was issued.

and the error:

Log Name: System
Source: LSI_SAS
Date: 23.7.2008 2:00:26
Event ID: 11
Level: Error
Computer: TS08
Description:
The driver detected a controller error on \Device\RaidPort0.

I did not realize any time continuity.

Thanks

Ondrej
mietek
Occasional Visitor

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

I have the same error message

Event ID 11
Source Lsi_sas
Category none


The driver detected a controller error on \Device\RaidPort0.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Does anyone know what it is and how to resolve this issue?

MAny Thanks for any help

mietek
Occasional Visitor

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

just looked around and find out this

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c00828623〈=en&cc=us&taskId=101&prodSeriesId=428936&prodTypeId=15351


KarloChacon
Honored Contributor

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

cool you found it
Didn't your momma teach you to say thanks!

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

Thanks for help.
mietek
Occasional Visitor

Re: ML150, Win Server 2008, LSI_SAS error

no worries,

Did you manage to sort it out?

we needed to upgrade all firmware and drivers on the server and it looks like the problem disapeared.