ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ML310E Gen8 V2 - AMS Service Error on Debian/Ubuntu

Ren1
Occasional Advisor

ML310E Gen8 V2 - AMS Service Error on Debian/Ubuntu

I keep getting the below error every second after installing the HP Agentless Management Service on Debian 7 / Ubuntu Server 14.04.2 LTS

 

Loading kernel module for a network device with CAP_SYS_MODULE (deprecated).  Use CAP_NET_ADMIN and alias netdev- instead.

 The service installs without error from HP repository, however  the network apadters and storgae device are not being reported in iLo. The status is unknown for each device.

 

 

 

7 REPLIES
Suman_1978
HPE Pro

Re: ML310E Gen8 V2 - AMS Service Error on Debian/Ubuntu

Ren1
Occasional Advisor

Re: ML310E Gen8 V2 - AMS Service Error on Debian/Ubuntu

Thanks for your reply 


Suman_1978 wrote:

Hi,

 

See if this document helps you.

http://h20564.www2.hp.com/portal/site/hpsc/public/kb/docDisplay/?docId=emr_na-c03244209

 

 

Thank You!
I am a HP employee.

Useful Links for ProLiant Servers

Self Solve Options for ProLiant Servers


I didn't bond interfaces but ill give it shot tonight.The error occurs when i install the HP-AMS service.

Ren1
Occasional Advisor

Re: ML310E Gen8 V2 - AMS Service Error on Debian/Ubuntu

Also im running kernel 3.2.*

Ren1
Occasional Advisor

Re: ML310E Gen8 V2 - AMS Service Error on Debian/Ubuntu

Bonding.conf does not exist in /etc/modprobe.d/

Before you ask im running:

 

Debian 7.8 Wheezy

Kernel Version: Linux 3.2.0-4-amd64

Suresh_Mani
Occasional Advisor

Re: ML310E Gen8 V2 - AMS Service Error on Debian/Ubuntu

Hi,

 

Try the ilo4  firmware 2.10. This firmware provides you with a tab " Device Inventory " under System Information screen.

This tab does report all the Devices installed in the server. 

 

Hope this helps.

 

Suresh Mani

I work for Hp
Ren1
Occasional Advisor

Re: ML310E Gen8 V2 - AMS Service Error on Debian/Ubuntu

I've upgraded and downgraded iLo. The error occurs once i install HP's Agentless Management Service on CentOS/Fedora/Debian/Ubuntu.

 

It says all devices are working from the device inventory tab in iLo however, if i go to the networking tab the status of each NIC is not reported. Also the storage tab doesn't report any drives as being installed on the system. 

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: ML310E Gen8 V2 - AMS Service Error on Debian/Ubuntu

If you are running the disk controller in AHCI mode, iLO cannot display any data about storage. For the embedded HP Ethernet 1Gb 2-port 332i Adapter you need the hp-tg3sd agent

 

http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=5379533&swItemId=MTX_d996d79bf6b948fa826e977f41&swEnvOid=4103#




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!