ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ML370 G2 and Windows 2003

 
Nickwebbs
Advisor

ML370 G2 and Windows 2003

I have just bought a ML370G2 server.
I have tried using Smart Start 7.3 to do a automated install.
All is fine, the Smart Process works ok, it then asks for the OS Disk, all is copied.
The server re-boots, i remove the disk.
The server then copies more files from the hard drive
Then, when the screen shows "Windows is starting set up" the screen freezes and stays there.

I have tried several times with the same result also tried older revisions of Start Smart with the same result.

Please help !!!!!
15 REPLIES
Nickwebbs
Advisor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

This has not helped at all, same issue.

Thanks for the advise.

Nick
KarloChacon
Honored Contributor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

hi Nickwebbs

when you say that previous links did not help you? you mean you already tried smartstart 7.9 - 7.91? and the same?

because 7.3 it is very very old version

something else which windows? 2000 - 2003?

----

also try booting in safe mode (f8) and check if you can enter


regards
Didn't your momma teach you to say thanks!
Nickwebbs
Advisor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

I have also tried the latest smart start, and when the smart start finishes the initial screen to %100 the screen switches off and stays off. The OS is Windows 2003 Enterprise
Igor Karasik
Honored Contributor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

Hi,
Can you try to install without SmartStart - just boot from windows 2003 CD
(you probably will need to add SmartArray driver if you have SmartArray on this server)
Nickwebbs
Advisor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

I have tried this as well, same result.
Nick
Igor Karasik
Honored Contributor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

Nick,

>> "Windows is starting set up" the screen freezes and stays there

I have seen such behaviour on G1 servers (and Proliant 1600 as well). The solution was to set windows 2000 as OS in RBSU (system configuration utility)
Although you have G2 server - can you seek for this option in server BIOS - probably G2 still have such option?
(I currently have only G1, G3, G4, G5 servers, so I cannot check on G2...)
Mi6t0
Trusted Contributor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

Do you have any PCI devices installed? If yes - what are they?
Nickwebbs
Advisor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

Yes the there is one PCI device, a 5302/64bit Smart Aray conroller which is used to connect the drives.

The OS is set to Other OS, but have also tried set to Windows 2000
Mi6t0
Trusted Contributor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

Maybe you can try with playing with the IRQsetting in the bios...
And also - to switch to the backup rom.
Mi6t0
Trusted Contributor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

And what about Karlo's idea - what happens with the safemode? When you start safe mode, you can see if it hangs by loading a specific driver.
Nickwebbs
Advisor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

Safemode has no effect, is it possible an issue with the motherboard?

Nick
KarloChacon
Honored Contributor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

hi

well try installing windows manually not using smartstart CD

and what do you mean by no effect? what did you get on the screen?

also another recommendation would be, leave server in minimum configuration I mean
1 Proc, 2 memories, no PCI cards. In case you have more that 1 Proc and more than 2 memories, try different configurations(1 Proc at time, different memories)

and if you have more that one HDD try installation in 1 HDD


regards
Didn't your momma teach you to say thanks!
Nickwebbs
Advisor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

The issue was the server it self. Replace and now all ok.

Thanks Nick
KarloChacon
Honored Contributor

Re: ML370 G2 and Windows 2003

hi

you mean System board?

regards
Didn't your momma teach you to say thanks!