ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ML530: No video output, orange light on face

 
eaglescouter
Occasional Visitor

ML530: No video output, orange light on face

My ML530 (new to me) produces no video output, and has an orange light on the Triangle indicator on the front of the machine.

Lights on the motherboard are all green except:
1. Amber light near CPU
2. Blue light near backplane

All pci cards are removed, tape drive is unplugged. 5 hard drives are lit up green and cd drive is constantly being accessed (even when empty).

Two sticks of ram have been used side by side in each of 4 possible paired configurations.

What am I doing wrong?
7 REPLIES
eaglescouter
Occasional Visitor

Re: ML530: No video output, orange light on face

Note: Box has the following:

1 Xeon P3 processor
5 18.2 GB hot swap hard drives (cage A)
1 cd drive
1 floppy drive
1 tape drive (disconnected)
RAM is 100mhz synch
Monitor is connected to integrated video output from the motherboard.
James ~ Happy Dude
Honored Contributor

Re: ML530: No video output, orange light on face

Hello,
The Amber LED NEAR the CPU rings the Bell !

Try reseating the CPU,PPM.
How many CPU do u have in there ? If 2, try booting with one.

Also, Which Generation server is it ?
I cant recall out of my head, But THE PPM might be an INTEGRATED one. That case the system board goes.

Regards,
James.
James ~ Happy Dude
Honored Contributor

Re: ML530: No video output, orange light on face

Duh ! Now I ur post Again.. u got one CPU !!!

eaglescouter
Occasional Visitor

Re: ML530: No video output, orange light on face

CPU has been removed and reinstalled. Problems remain.
eaglescouter
Occasional Visitor

Re: ML530: No video output, orange light on face

I reseated the cpu again, and unplugged the keyboard and mouse.

This time I got further since the fans ramped down two times and now the ram LED's are all illuminated orange.

One orange light on the front panel still (the triangle).

Should the ram LED's be orange?
KarloChacon
Honored Contributor

Re: ML530: No video output, orange light on face

hi eaglescouter

ML530 G1 right?
the server ws working fine any change?


did you try putting the processor in other slot? to check if the amber LED is following processor?

so the fans are spinning?

regards

Didn't your momma teach you to say thanks!
eaglescouter
Occasional Visitor

Re: ML530: No video output, orange light on face

The fans are spinning. Start fast, then ramp down.

I got the orange mobo cpu light to turn off.

This is a new unit to me, no history available.

All ram slots show orange led's, I think that means no compatible ram found. I have the same results with ecc and non ecc ram.

Still no signal to the monitor.

I flipped dip switch 1 to both positions, still no video. The change was made with the power disconnected. Switch is currently in the on position.

1. on
2. off
3. on
4. off
5. on
6. off