ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ProLiant DL380 G7 - Lost NICs after Driver-Update

 
SOLVED
Go to solution
Highlighted
gabork
Occasional Visitor

Re: ProLiant DL380 G7 - Lost NICs after Driver-Update

I installed on 2 Proliant DL380 G7 servers the spp:

HP Service Pack for ProLiant (SPP) Version 2014.02.0

OS: Windows server 2008 R2 Standard, SP1, EN

 

One of them are stopped with blue screen, ...driver problem... After restart in the device manager all network connections ara marked with yellow exclamation mark. I had to delete all adapters and reboot the server.

All adapter came with a new name (number)  Local area connection 4-5-6... and we lost the fix ip config for them.

Now it works after set the correct ip adresses.

 

 

 

 

 

scharchouf
Trusted Contributor

Re: ProLiant DL380 G7 - Lost NICs after Driver-Update

One servers is Ok and the second server has an issue, that's right?

if you have any screen shoot or log error or everything related to the issue that the server have, please send us in order to investigate

 

thank you

I work for HP
A quick resolution to technical issues for your HP Enterprise products is just a click away HP Support Center Knowledge-base
See Self Help Post for more details

detlver1
Occasional Advisor

Re: ProLiant DL380 G7 - Lost NICs after Driver-Update

Hi,

i configure HP/Compaq ProLiant Servers since abaut 10 years.

A running Server with HP Service Pack for ProLiant Version 2013.09.0B.

After update this SevicePack the Server is unreachable.

After full restore of this machine i only install the cp021772.exe.

Then the Server was "damaged" again.

so, where can a "missconfiguration" been made?

Greetings Ralf

ErikD
Occasional Advisor
Solution

Re: ProLiant DL380 G7 - Lost NICs after Driver-Update

@detlver1

 

Do you have any luck with the drivers from cp021772.exe if you try this:

 

1. Extract the drivers from cp021772.exe

2. In Device Manager select to update the driver from the extracted files

 

 

detlver1
Occasional Advisor

Re: ProLiant DL380 G7 - Lost NICs after Driver-Update

Hi ErikD,

I tried the suggestion and it works.

Configuration is:

4 onboard NICs, one active

1 Fibrechannel-NIC active

this 2 NICs teamed with HP-Network-Configuration-Tool. (Fibre active, onboard standby)

First i patched the active onboard-NIC with "driver-update" from the device-manager and reboot the Server.

This works fine. Than i patched the 3 inactive NICs. No reboot needed.

Now i changed the device-order in the Teaming to onboard active, fibre standby.

i patched the fibre-nic. This was OK too. I changed the device-order in the teaming back to active fibre.

At last i updated the teaming-Software with cp021816.exe to version 10.85.00.0

The server works well. at last i finally reboot the system and....

hooray, it works well.

it seems that the setup of cp021772.exe is the prolem, not the driver himself.

Thank you very much for the support

greetings Ralf

Sorry for my bad english ;)

 

waaronb
Respected Contributor

Re: ProLiant DL380 G7 - Lost NICs after Driver-Update

There was a recent issue with a firmware update for the 1GB Broadcom multifunction nics that was causing problems.  The firmware update was failing or something, resulting in the NICs not appearing in device manager.

 

If you look on this forum you will find that thread.

 

It's possible that the automated SPP tried running that firmware update on your NIC and resulted in that same issue.

 

I never run automated updates (or try not to), so I don't know for sure if that's your problem, but other people have reported something that sounds similar, and it had nothing to do with the driver.

Chethan23
Occasional Visitor

Re: ProLiant DL380 G7 - Lost NICs after Driver-Update

Hi All,

 

I had updated SPP 2014.09.0 on DL 380 G6 server. But after updating i'm unable to find One of the nic adapter in device manager. Please help me in this.