ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ProLiant DL760 and SmartArray 5300 problem

 
SOLVED
Go to solution
Max Sorokin
Regular Advisor

ProLiant DL760 and SmartArray 5300 problem

Hi All,

We have a ProLiant DL760 (OS: Windows 2000 server) server with 14 disk cage(SW4214) attached through SmartArray 5300 controller. Disk cage has a 8 disk array (RAID 5 with spare) which has 2 logical drives. Toda'y morning server lost this 2 logical drives, and during restart we see following POST message:

1779-Drive Array Replacement Drive(s) detected OR Previously failed drive(s) now appear to be operational:
SCSI Port 4: SCSI IDs: 0,1,2,3,4,5,6,7,8
(SW4214 bays: 0,1,2,3,4,5,6,7,8)
Logical drive(s) disable due to possible data loss.
Select "F1" to disable logical drives
Select "F2" to accept data loss and re-enable logical drive(s)

In the Windows Device Manager we see both logical drives, but in the disk management we didn't seen anything.
Events from Windows Event Viewer you can see in attachment.

Where is a problem here? Is it controller bug or HDD bug?
Is the any ways to enable those logical drives, or get data from those drives?

Best regards,
Max
/Maxim
3 REPLIES
Jaragon
Frequent Advisor
Solution

Re: ProLiant DL760 and SmartArray 5300 problem

You're probably experiencing cable or backplane issue, so your drives went offline and then back online, press the F2 option there's a good chance you might see the info again it's just a chance, check your adu, FW revs and everything to verify your communication issues
Oleg Koroz
Honored Contributor

Re: ProLiant DL760 and SmartArray 5300 problem

if 5300 controller is not sharing internal resources with other adapter, make accent to hard drives that in 4214, one of them might goes bad and Array diagnostic Utility needed

also if you still not done with F2, what you see from ACU ? I/O module still single or dual ?
Oleg Koroz
Honored Contributor

Re: ProLiant DL760 and SmartArray 5300 problem

i guess single ... 8 hdd