ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

Voldemar
Occasional Advisor

ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

I have a ProLiant ML150 G3 with 3 72GB SAS drives connected to the raid card.
System Windows Server 2003 SP2.

1 disk system.
2 and 3 disks RAID.

With RAID1 system very slow!
With RAID0 all OK!

What to do?
14 REPLIES
Mauro Rusignuolo
Trusted Contributor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

when do you have installed and configurad raid 1?

pheraps it's building process running yet?

bye.

TJK.
<> Leonardo da Vinci
Voldemar
Occasional Advisor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

As it to define?
And then, RAID0 works normally.

Mauro Rusignuolo
Trusted Contributor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

excuse me for my english.
I havent't understood yyour question.

if, for istance, you have created the raid 1, one hour ago, pheeraps it's still building the raid.

during POST you should be able to se the controller message, about the building/verify process of the raid 1.

performance will be degraded since the end of the building /verify process.

bye.

TJK.
<> Leonardo da Vinci
Voldemar
Occasional Advisor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

I don't recieve any message during POST!
Status RAID "Optimal".

Mauro Rusignuolo
Trusted Contributor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

so, excuse me again.
you have create, and at the moment you have configured, both raid.
first one, using only one HD, in raid 0.

second and third HDD in raid 1.

you are trying to boot from the second raid, and you have installed the OS and the system it's slow?

let me know.

escuse me again, but for me it's not so clear...

bye.

TJK.

<> Leonardo da Vinci
Voldemar
Occasional Advisor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

No.

I'm create only one RAID1.

System install on one HD (no RAID0 or RAID1).
System (OS) work fine!

But RAID1 is very slow!
Mauro Rusignuolo
Trusted Contributor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

it's very strange.
if your raid it's not in rebuilding/verify process ... it seems there should be no reasons...

the leds of the two hdd are ?


bye.

TJK
<> Leonardo da Vinci
Voldemar
Occasional Advisor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

Yes.
KarloChacon
Honored Contributor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

take a look at the Array Configuration Utility more info to see any info and create a report to see any error using array diagnostic utility

regards
Didn't your momma teach you to say thanks!
Voldemar
Occasional Advisor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

For this version server there is no Array Configuration (Diagnostic) Utility for Windows!

During POST Status RAID "Optimal".
KarloChacon
Honored Contributor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

yeah sorry you are completely right

Didn't your momma teach you to say thanks!
dfeng
Occasional Contributor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

got any solution yet, Voldemar?

I am going to roll out my redhat linux but wondering if i should use the OS raid or embedded raid1.... I have the ml150 G3 as well.
Voldemar
Occasional Advisor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

It is desirable to use embeded raid,
but in the server it's slow.
Rafael Pedrosa
Occasional Visitor

Re: ProLiant ML150 G3 very slow RAID1

I have the same problem. My application is really slow even slower than when I had a very old server.