ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem Configuring ILO4 on an DL320 Gen8 Server _ Questions ?

Michael Schindler
Occasional Advisor

Problem Configuring ILO4 on an DL320 Gen8 Server _ Questions ?

Hello , 

 

I have some questions about configuring the ILO4 on an DL320 Gen 8 Server. 

There is no dedicated ILO4 Port on the Server. Only 2 "normal" LAN NICS. 

First Question : is it possible to configure one of the both Network Adapters only for Use with ILO4 ? 

 

Second Question : If its not possible - is this then right that configure the ILO4 for "dedicated Network Port" is not possible for the ILO4 with no own ILO4 NIC ? 

 

Thirt Question : Is it normal that i reached the ILO4 Website from every other PC in the Network but not from the Server Operating System himself  ? My Config is a Network Team from NIC1 and NIC2 , Server IP 192.168.0.1 , ILO4 IP 192.168.0.2 . , ILO4 as Shared Network Port 

 

Last Question : 

When i try to sent an Alert Mail from ILO4 Management then it dosnt work . What can be the reason. Is this the reason that i docnt reach the ILO from the Server ( Exchange ) site ? 

 

I think there is no connection between my ILO4 IP adress 192.168.0.2 and the Server Operating System IP Adress 192.168.0.1. 

 

Thanks for Help 

Michael

6 REPLIES
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Problem Configuring ILO4 on an DL320 Gen8 Server _ Questions ?


 

>I have some questions about configuring the ILO4 on an DL320 Gen 8 Server. 
>There is no dedicated ILO4 Port on the Server. Only 2 "normal" LAN NICS. 

>First Question : is it possible to configure one of the both Network Adapters only for Use
>with ILO4 ? 

 

There is a dedicate iLO port option, if your systems don't have it, then NIC1 is used in shared port mode

>Second Question: If its not possible - is this then right that configure the ILO4 for
>"dedicated Network Port" is not possible for the ILO4 with no own ILO4 NIC ?

see above

>Thirt Question : Is it normal that i reached the ILO4 Website from every other PC in the
>Network but not from the Server Operating System himself  ? My Config is a Network Team
>from NIC1 and NIC2 , Server IP 192.168.0.1 , ILO4 IP 192.168.0.2 . , ILO4 as Shared Network
>port 

When in shared port mode, you cannot access the iLO from the host system itself. This is a known limitation .

>Last Question : 

>When i try to sent an Alert Mail from ILO4 Management then it dosnt work . What can be
>the reason. Is this the reason that i docnt reach the ILO from the Server ( Exchange ) site ? 

 

The iLO needs the FQDN or the IP address of the SMTP mail server. and the shared port needs to be connected to a network that can access the mail server. If the mail server happens to be this same host then it won't work unless you add the dedicated port on this system.


 




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Michael Schindler
Occasional Advisor

Re: Problem Configuring ILO4 on an DL320 Gen8 Server _ Questions ?

Thanks for the fast answer . 

 

The i think for me is the best to order the "HP Dedicated iLO Management Port Kit" . 

 

Ist this the right one ? 

 

http://h30094.www3.hp.com/product/sku/10447644/mfg_partno/674845-B21

 

Thanks again 

 

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Problem Configuring ILO4 on an DL320 Gen8 Server _ Questions ?

what is the part number (product-id) of your system?




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Michael Schindler
Occasional Advisor

Re: Problem Configuring ILO4 on an DL320 Gen8 Server _ Questions ?

Hello , 

 

The Server is an : 

 

Hewlett-Packard HP ProLiant DL320e Gen8 675421-421

 

 

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Problem Configuring ILO4 on an DL320 Gen8 Server _ Questions ?

AFAIR the shared port is the first network port of the server, so the ILO connection works over LAN1. No matter if you use teaming or not, the ILO address is bound to the first port only.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Problem Configuring ILO4 on an DL320 Gen8 Server _ Questions ?


Michael Schindler wrote:

Thanks for the fast answer . 

 

The i think for me is the best to order the "HP Dedicated iLO Management Port Kit" .  

Ist this the right one ?  

http://h30094.www3.hp.com/product/sku/10447644/mfg_partno/674845-B21 

Thanks again  


Correct, the quickspec for the server lists that as the kit you need

 

HP Dedicated iLO Management Port Kit  674845-B21

 

 

 

 




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!