HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Proliant 1600 and NT Backoffice 4.5

 
SOLVED
Go to solution
David Francis_2
Occasional Visitor

Proliant 1600 and NT Backoffice 4.5

I need to install these and am having problems doing so.

The server is a 1600 with a 2dh drive array. The Smartstart CD (v4.21) lets me install NT4 server okay, but not Backoffice 4.5

It detects 3 mass storage devices on the server when loading the install disks:

*Compaq Drive Array
*IDE CDROM Atapi
*Symbios Logic PCI SCSI host adapter

It starts to copy the files, then seems to restart soon after starting to copy the files. As it reboots, it gets to a black screen reporting NTDETECT not found.

Do I need to install any additional drivers to get this to load? or am I missing something from the smartstart disk to allow me to install Backoffice from this?
5 REPLIES
Sunil Jerath
Honored Contributor

Re: Proliant 1600 and NT Backoffice 4.5

Hello David,
You need to do the manual installation of BackOffice 4.5. Once you start the process with Smart Start Process then choose the Manual process of installation versus the assisted path. Also you may want to update the system Bios and the firmware of Smart2DH controller.

Cheers,

http://h18007.www1.hp.com/support/files/server/us/locate/7_1126.html
David Francis_2
Occasional Visitor

Re: Proliant 1600 and NT Backoffice 4.5

This is the route I have taken and this is where I get the instal problem.

The Win NT install screen lets me pick the partition to install onto (4GB and FAT) and then starts the file copy. This is where it restarts and I do think it is not getting the chance to copy all the files.

Will the BIOS and Firmware updates fix this?
Sunil Jerath
Honored Contributor
Solution

Re: Proliant 1600 and NT Backoffice 4.5

Hello David,
Please follow the MS article Q225309 and this is exactly what you need to do. MS acknolwdges that this is a known issue with BackOffice 4.5.

Regards,

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3ben-us%3b225309
David Francis_2
Occasional Visitor

Re: Proliant 1600 and NT Backoffice 4.5

So, would building this without the Smartstart CD and just the MS disks get around the problem?
Sunil Jerath
Honored Contributor

Re: Proliant 1600 and NT Backoffice 4.5

Hello David,
Yes that would be the only choice if you want to install MS BackOffice 4.5.

All the best.