ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Proliant DL360 Gen9 / boot from virtual ILO USB2

SOLVED
Go to solution
eselfor
Occasional Visitor

Proliant DL360 Gen9 / boot from virtual ILO USB2

I have a Proliant DL360 Gen9 server with advanced license which I'd like to install Red Hat Linux on. Unfortunately, I am unable to boot  from the virtual media.  Booting from USB didn't work as well. I am offsite now so the only option available is to try to install via IRC. The server goes through the boot sequence  but finally comes up  " No bootable devices were detected". The firmware version is 2.53 May 03 2017.  I would be grateful for your advice.

3 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Proliant DL360 Gen9 / boot from virtual ILO USB2

>> so the only option available is to try to install via IRC.

 

You start the remote console and select the ISO or USB device.

 

Now it depends what boot mode was used to create the boot media and what mode the server is booted into (legacy/UEFI).

These modes must match.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   

Re: Proliant DL360 Gen9 / boot from virtual ILO USB2

Hi,

Did you try the file extension ISO?

 

Kind Regards,
Erdogan.
I am HPE Employee

If this helps you with your issue, please click the thumb to register a Kudo.
If it resolves the issue, please consider marking it as an Accepted Solution.
The comments in this post are my own and do not represent an official reply from the company. No warranty or guarantees of any kind are expressed in my reply.
eselfor
Occasional Visitor
Solution

Re: Proliant DL360 Gen9 / boot from virtual ILO USB2

I attempted installation again using intelligent provsioning. Apparently, the OS does not support secure boot. So I disabled secure boot by navigating to System Configuration → BIOS/Platform Configuration (RBSU) → Server Security → Secure Boot Settings → Secure Boot Enforcement and voila installation is successful. Thanks for your tips and suggestions.