ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Proliant ML150 G5 - Understanding raid configuration.

SOLVED
Go to solution

Proliant ML150 G5 - Understanding raid configuration.

I buyed a new ML150 G5 (450162-421).
I don't understand wich combination are allowes with the six sata port on the motherboard.

I have this storage devices:
3 hard disks
1 Iomega Rev
1 Dvd Rom

I would configure in this way:

2 hard disk in raid1
1 hard disk for complete system backup
1 Iomega Rev for external backup
1 Dvd Rom for.... Dvd rom ! :-)

How can I set in bios the raid controller ?

In bios, I set controller #1 in raid mode.

Then, I connected the hard disks in sata 1, 2 and 3 connector (why 4 are black and two are blue?).

I configured the raid1 array inserting the first two hard disk but , after rebooting, i check this:

ARRAY 0 - RAID 1 - MIRROR
SATA JBOD - PORT 3 - NON-CONFIGURED

Is it correct ? Why the port3 hard disk is indicated as "non-configured" ?

Maybe is not possible to use first two connector like raid and the other two as single ?

Is there any configuration manual for raid controller embedded in the server ?

Thanks for your help

 

 

P.S. this thread has been moved from ProLiant Servers - Netservers to ProLiant Servers (ML,DL,SL). - Hp Forum Moderator

4 REPLIES
Hense, Klaus
Valued Contributor
Solution

Re: Proliant ML150 G5 - Understanding raid configuration.

Hallo,
in Raid Mode the controller means that all disk must be used.
Configure the Disk at Port3 as a Single Disk.
klhe

Re: Proliant ML150 G5 - Understanding raid configuration.

Thank for your reply K.Hense !

Configuring in this way the hard disks (2 in raid1 + 1 single), performance could have worsening respect the standard configuration (all pair of hard disk in raid array) ?

Best regards
JorgeMOP
Occasional Visitor
DDomingo
Occasional Visitor

Re: Proliant ML150 G5 - Understanding raid configuration.

Hi,

I read your comments but I don´t undertand very well.

I have the same problem:

I had 2 disk in RAID 1 and then I added another one and configured this like single disk but after rebooting I check that the disk is non-configured.

Please, can you help me?

Thanks and best regards