ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

RBSU don't start with F9

AboutMe
Visitor

RBSU don't start with F9

Hello everybody,

 

i have ML350e Gen8 5U Tower Server.

 

My problem is that i can not enter the RBSU. If i push F9 (or F1, the same problem) ,after the POST, the monitor goes to standby  and the servers fans get very loud for a short time. The monitor shows nothing after the POST.

 

I updated the BIOS firmware to the last version.

 

I reset the NVRAM and RBSU over Intelligent Provisioning and over the system maintenance switch.

(switch 6)

 

The version of Intelligent Provisioning is 1.4. I try to Update to 1.6.1 with CD and over the  option Firmware Update in Intelligent Provisioning, but it shows only error.

 

Here is a video with the problem.

 

https://www.dropbox.com/s/snkdjladst8a4fn/20141005_003018.mp4?dl=0

 

Thank you

 

 

6 REPLIES
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: RBSU don't start with F9

Try booting from the backup ROM

 

Steps for manually booting bckup ROM

1. Power down the server
 
2. Set positions 1, 5, and 6 of the system maintenance switch to On.
 
3. Power up the server
 
4. Wait for the server to emit two beeps.
 
5. Power down the server.
 
6. Set positions 1, 5, and 6 of the system maintenance switch to Off.
 
7. Power up the server

 




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
AboutMe
Visitor

Re: RBSU don't start with F9

Thank you for the quick reply.

 

I set the positions 1, 5, and 6 to On.

Then i started the server and it goes beep (5 sec. long).

After that  the server is for some seconds quiet and then goes beep again. The server deadlocks in this loop of quiet and beep till i power off.

 

The server don't show the POST.

 

After that i set all switches of the system maintenance to Off and power up the server.

 

But the problem remains.

 

 

The rom check in Intelligent Provisioning show no error.

 

I have no Idea. :-(

 

Video : (Turn down the speaker )

https://www.dropbox.com/s/scqwoectyv7eykb/20141006_121549.mp4?dl=0

 

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: RBSU don't start with F9

Sounds like it is time to call HP support. Probably a system board swap.




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
AboutMe
Visitor

Re: RBSU don't start with F9

I think so, too. :-/

 

Thank you. 

 

 

Hazem Bahgat
Frequent Advisor

Re: RBSU don't start with F9

Greetings,

 

i would like to know the version of firmware you have installed,

but i still recommend to install the latest SPP, which has lots of fixes

see the following link:

 

http://h17007.www1.hp.com/us/en/enterprise/servers/products/service_pack/spp/index.aspx

Best Regards and Appreciation,
Hazem Bahgat

Say thanks by clicking the "Kudos! Star" which is on the left.

Make it easier for other people to find solutions, by marking my answer with "Accept as Solution" if it solves your issue.
AboutMe
Visitor

Re: RBSU don't start with F9

Hello again,

 

I try to install the SPP, but a error message is displayed.

 

I've spoken to the Support-Center. I get a new system board, now.

 

Thanks for the help.