cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Rebuild Server

 

Rebuild Server

Hello,

we have a proliant ml350 4 / Win2003 Enterprise, with raid 5+1 , and one of the HD was replaced due to malfunction.

We replaced it for a new one but the led symbol in the HD it's not green.

 

How can I make the rebuild ?

Can I make the rebuild with the server in production ?

I Will not lose my data files ?

Thanks

7 REPLIES
nhbilly
Frequent Advisor

Re: Rebuild Server

Do you have the array configuration utility loaded?

Check that to see if the inserted drive is doing anything at all.

The rebuild will slow things down a bit but it will not take production down.

 

Re: Rebuild Server

Hello,

yes i have the acu utility, the only led that blink its the arrow led. I do the rebuil with acu ?

thanks.

nhbilly
Frequent Advisor

Re: Rebuild Server

 

The rebuild will initiate itself unless the drive is bad.

The acu should give you status.
Where the System Status - red circle with X, yellow circle with !,
the circle with an i should have a number 1.

 

rebuild.JPG

Re: Rebuild Server

Hello,

well the number 1 is in the yellow circle, it's serious problem ?

can i do the rebuild ?

thanks

nhbilly
Frequent Advisor

Re: Rebuild Server

Odd thing is the rebuild should've been running already.

When you mean 5+1, the extra harddrive is the hotspare and that's the one blinking then just initialize the hotspare.

 

Re: Rebuild Server

Hello,

yes correct it's raid 5+1 with a hot spare,  drive nr. 5 , but don't have any led blinking.

thanks

nhbilly
Frequent Advisor

Re: Rebuild Server

I'm not sure but the ACU should at least tell you that it is a hotspare.

The last time I recall doing it is just initializing it as a hotspare and call it a day.