ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Servers hanging on restart, but ok on cold boot

Jennie Cleal
Occasional Visitor

Servers hanging on restart, but ok on cold boot

I have a number of servers which are hanging on the black screen with cursor in top right hand corner after a restart, but boot up fine with a manual boot.

They are all ML370 G1's or DL380 G1's. They are mainly running Windows 2000 SP4, with the latest patches.

I have compared one of the servers which is running system bios P17 with another server with same OS & bios, patches etc but that one restarts fine?

Any ideas?
8 REPLIES
Aks2
Valued Contributor

Re: Servers hanging on restart, but ok on cold boot

KarloChacon
Honored Contributor

Re: Servers hanging on restart, but ok on cold boot

Hi Jennie Cleal

well there is no Proliant Support Pack(PSP) 7.90 for W2000 for those servers G1 only 7.60A

so do you have that one 7.60?
link
http://h18023.www1.hp.com/support/files/server/us/download/24183.html

also I recommend you install the Firmware CD 7.5
http://h18023.www1.hp.com/support/files/server/us/download/24777.html

first Install the Firmware CD after that PSP

regards

Didn't your momma teach you to say thanks!
KarloChacon
Honored Contributor

Re: Servers hanging on restart, but ok on cold boot

hi again

neither for W2003 the only one supported for ml370 and dl380 G1 is PSP 7.60A

well try those steps

and let us now

regards
Didn't your momma teach you to say thanks!
tom mcgeown
Occasional Visitor

Re: Servers hanging on restart, but ok on cold boot

Hi,

I have taken over investigating this from Jennie.

I have completed the fore mentioned steps and the symptons persist.

They also occur on a shutdown not just a restart so i suspect the issue is with the operating system, driver or application not letting go of a resource.
All drivers are upto date on the latest versions from HP, and the same version as on other servers on which this issue does not occur.

Other common applications are Backup Exec agent and Symantic Antivirus, but again these are the same version and configuration as on other servers where this issue is not occuring.

Any other clues/routes of investigation i could take?

This is becoming a significant problem now as the dirty shutdowns are causing filesystem corruption in some cases. Any help or suggestions appreciated!

Tom
Aks2
Valued Contributor

Re: Servers hanging on restart, but ok on cold boot

Hi,
Make sure that all the microsoft hot fixes are uptodate. There is an issue with the microsoft storport drivers used by windows that causes similar issue.

cheers,
Akarsh S
tom mcgeown
Occasional Visitor

Re: Servers hanging on restart, but ok on cold boot

Sorry i should have mentioned this occurs on systems at various patch levels, including fully patched as of Patch Tuesday August 2007!
Aks2
Valued Contributor

Re: Servers hanging on restart, but ok on cold boot


does the server restart properly in safe mode
http://support.microsoft.com/kb/266169

also does it have Veritas vsp.sys driver installed


Akarsh S
tom mcgeown
Occasional Visitor

Re: Servers hanging on restart, but ok on cold boot

The servers do not reboot normally from safe mode.
and vsp.sys is installed - version 1.9.20.0