ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unable to Boot Windows in UEFI

piselloa
Occasional Contributor

Unable to Boot Windows in UEFI

I recently deployed Windows Server 2008R2 on a HP DL380 Gen9 using HP ICSP.

 

In order to get the server to successfully connect to our PXE appliance i had to disable the onboard 1gb connections, and boot in Legacy BIOS. After a successful deployment i changed the server back to UEFI, however now it wont boot into Windows. 

 

When i try to do a one-time boot with UEFI enabled the Windows Bootloader can be seen. But when selected it just loops me back to the one-time boot menu. And if i let the server boot without interruption it just loops saying there are no bootable devices attached. 

 

When i set the server back to Legacy BIOS it boots into Windows without issues.

 

Any suggestions?

4 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Unable to Boot Windows in UEFI

Legacy and UEFI loaders are different, so what you see is normal.

You could try to use windows repair option by booting an install media.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Unable to Boot Windows in UEFI


piselloa wrote:

I recently deployed Windows Server 2008R2 on a HP DL380 Gen9 using HP ICSP.

 

In order to get the server to successfully connect to our PXE appliance i had to disable the onboard 1gb connections, and boot in Legacy BIOS. After a successful deployment i changed the server back to UEFI, however now it wont boot into Windows. 

 


UEFI can PXE boot, but you need to make some tweaks to your DHCP/PXE configuration.  I haven't done it with Windows, but I've written papers on the changes required for UEFI PXE for Linux




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Cederberg
Honored Contributor

Re: Unable to Boot Windows in UEFI

Hi.

 

I don't know about the PXE stuff but the reason for windows 2008 r2 not booting in UEFI mode is the BIOS option UEFI Optimized Boot is probably enabled. To use windows 2008 r2 in UEFI mode on a Gen9 server with UEFI mode enabled you need to disable UEFI Optimized boot.

 

UEFI Requirements

http://h17007.www1.hp.com/docs/iss/shared/gs/192456.htm

How to disable UEFI Optimized boot

http://h17007.www1.hp.com/docs/iss/proliant_uefi/s_UEFI_opt_boot.html

netmen2000
Occasional Advisor

Re: Unable to Boot Windows in UEFI