ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Virtual Media not working properly on DL180 G6

 
Sinan Polat
Occasional Contributor

Virtual Media not working properly on DL180 G6

I have a HP DL180 G6 server with ILO, I am trying to boot an image remotely (Virtual Media/ILO), but it doesn't work. I cannot see the loaded image in the BIOS, therefor I cannot boot from it.

Any suggestions? I have already updated to the latest firmware version.

Details:
IPMI Version: 2.0
Firmware Version: 4.21
Hardware Version: 1.0
Description: DL180 G6

Java version (client):
Java Plug-in 1.6.0_11
Using JRE version 1.6.0_11 Java HotSpot(TM) Client VM
4 REPLIES
Suman_1978
HPE Pro

Re: Virtual Media not working properly on DL180 G6

Hi,

I think there is no LO100 Virtual Media pack installed on your server.

LO100 Virtual Media is available by purchasing the Lights-Out 100i Advanced Pack.

HP ProLiant Lights Out-100 User Guide For HP ProLiant G6 and G7 servers.
http://bizsupport1.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c02521690/c02521690.pdf

Refer to "Using Virtual Media" on page# 37
"LO100 optional (licensed) features" on page# 06

Thanks
charliehun
Occasional Visitor

Re: Virtual Media not working properly on DL180 G6

Hi!

I have the same problem, and i have "Advanced License" for LO100.
Lincy_Zachariah
Valued Contributor

Re: Virtual Media not working properly on DL180 G6

Hi,

 

Please refer to  HP ProLiant Lights Out-100 User Guide For HP ProLiant G6 and G7 servers.
http://bizsupport1.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c02521690/c02521690.pdf

Refer to "Using Virtual Media" on page# 37
"LO100 optional (licensed) features" on page# 06


Other helpful links:

http://serverfault.com/questions/288936/hp-dl170-g6-and-lo100-ilo-cant-boot-from-virtual-media

http://www.tricksguide.com/use-virtual-media-applet-cd-dvd-hp-lights-out-100i-lo100i-hp-server.html


Regards,

Thanks & regards,
I work for HP
A quick resolution to technical issues for your HP Enterprise products is just a click away HP Support Center Knowledge-base
See Self Help Post for more details
______________________________________________________
Was the post useful? Say thanks by clicking the white KUDOS Star!

arl
Occasional Visitor

Re: Virtual Media not working properly on DL180 G6

Nope. Working poorly.

 

The whole "remote console" does not even take its own buttons like ctl+alt+del

after pushing that I'm not expencting any more dots to appear after

Wait for input... and still those appear.