ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Warm-Boot-Problem h240 in a proliant ml150g9

 
Traugott
Occasional Contributor

Warm-Boot-Problem h240 in a proliant ml150g9

Hallo,

since a few days I have a problem with rebooting an proliant ml 150 G9-Server, initialisation of the controller h240 seems to fail, the server not seeing harddisks now tries to boot from network. Cold boot works, the server is then running fine. Havent found any error messages. What can I do?

Regards

Traugott

4 REPLIES 4
KK
HPE Pro

Re: Warm-Boot-Problem h240 in a proliant ml150g9

Hi Traugott,

Do you see any lockup code on the H240 during POST?

Recommended to upgrade the server with the latest BIOS version and H240 Controller firmware.

BIOS - https://internal.support.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?swItemId=MTX_d1ac51fb81da41f9858d224747#tab-history

H240 - https://internal.support.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?swItemId=MTX_e72e09a823154db2bd8dc779aa#tab-history

There are multiple fixes in the H240 controller firmware.

Upgrading the firmware should resolve the issue.

Regards,

KK

I am an HPE Employee


Accept or Kudo
Traugott
Occasional Contributor

Re: Warm-Boot-Problem h240 in a proliant ml150g9

Thanks for Your help,

controller BIOS is 7.0,  BIOS is old ( 2.52 ), I will do an update.

Regards

Traugott

 

Traugott
Occasional Contributor

Re: Warm-Boot-Problem h240 in a proliant ml150g9

After applying BIOS Update 2.74 two reboots occured wothout any problem.

Hope now, problem is resolved.

Thanks a lot.

Regards

Traugott

 

Traugott
Occasional Contributor

Re: Warm-Boot-Problem h240 in a proliant ml150g9

Hallo,

sad to say, the problem is not resolved. Have problems to reboot the server,

only cold-boot via ILO works.

RegardsTraugott