HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

dl980 ILO3 SLES10 mouse

 
janborg
Occasional Visitor

dl980 ILO3 SLES10 mouse

Hello there.

I have a problem during and after installation of SUSE linux enterprise server (SLES) 10 SP4 on a dl980. I install via ILO 3. When moving the mouse around the ilo window  (and not even clicking the buttons)  the cursor / mouse performs very erratic. It moves and bounces all over the place, and performs clicks at random. This only happens when you move the mouse around.

Now i have found an advisory guide adressing this problem and followed the steps in the guide . However, it didn't help. I also upgraded ILO3 firmware to latest version.

The problem seems to not occur on SLES 11, though i cannot confirm it 100%.

Does anyone have a suggestion of how to fix this?

Thanks in advance,

Jan

3 REPLIES
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: dl980 ILO3 SLES10 mouse

Known issue with SLES 10, during the installation use text mode, or do the install via SSH or VNC. Once the installation is complete install the hpmouse driver. You can get hpmouse from the HP Software Delivery Repository

 

http://downloads.linux.hp.com/SDR/

 

 

Customer Advisory on the mouse issue

http://bizsupport1.austin.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c02164799&lang=en&cc=us&taskId=101&prodSeriesId=4091412&prodTypeId=15351&printver=true

 

 

 

 

 

 




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
janborg
Occasional Visitor

Re: dl980 ILO3 SLES10 mouse

Hi

Thanks for your reply. However, either you didn't read thoroughly or I failed to be precise:

I already did exactly what you proposed and followed the customer advisory.

I even updated the ILO firmware.
However, the problem persists, even after activation of HPmouse driver and restart of server.

That is why I am asking here - since I am fresh out of ideas of what to do/try.

Thanks in advance

Jan

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: dl980 ILO3 SLES10 mouse

Modify /etc/X11/xorg.conf and change all mouse input device entries as follows

 

Section "InputDevice"
  Driver       "hpmouse" Note: This was earlier "mouse"
  Identifier   "Mouse[1]"
  Option       "Device" "/dev/input/event2"
  Option       "Name" "HP Virtual Keyboard"
  Option       "Protocol" "explorerps/2"
  Option       "Vendor" "Sysp"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver       "hpmouse"  Note: This was earlier "mouse"
  Identifier   "Mouse[3]"
  Option       "Buttons" "5"
  Option       "Device" "/dev/input/mice"
  Option       "Name" "ImPS/2 Generic Wheel Mouse"
  Option       "Protocol" "explorerps/2"
  Option       "Vendor" "Sysp"
  Option       "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

 




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!