ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iLO4: Embedded Flash/SD-CARD: The AHS file system mount failed with (No such device)

 
Highlighted
vvrc
Occasional Contributor

iLO4: Embedded Flash/SD-CARD: The AHS file system mount failed with (No such device)

I recently rebooted my DL360p Gen8 Server to finish windows updates and received a Server Agent email stating the following:

The system has detected the following event:
SNMP Trap:       9005
Date time:          07/09/2019 02:05:48 PM
Computer:          vvrc-server.valleyview.local
Source:                Server Agents
Type:                    Error
Category:          (4)
Description:

A 'Remote Insight Board Self Test Error' trap signifies that the Compaq Remote Insight Board is reporting a self test error.

Details:
Self Test Errors -2147479552

When I did some checking I came across this in the iLO4 log:

127

07/09/2019 14:00:00

Server reset.

128

07/09/2019 14:00:00

Server power restored.

129

07/09/2019 14:02:00

Embedded Flash/SD-CARD: Error reading media 0, physical block 66316: Timeout.

130

07/09/2019 14:03:00

Embedded Flash/SD-CARD: Error reading media 0, physical block 1234072: SMSC USX2065 unexpected com

131

07/09/2019 14:03:00

Embedded Flash/SD-CARD: Error writing media 0, physical block 1824560: Stack Exception.

132

07/09/2019 14:06:00

iLO reset by watchdog.

133

07/09/2019 14:06:00

iLO network link down.

134

07/09/2019 14:11:00

On-board clock set; was 07/09/2019 14:06:16.

135

07/09/2019 14:11:00

Embedded Flash/SD-CARD: Error reading media 0, physical block 0: Timeout.

136

07/09/2019 14:12:00

Embedded Flash/SD-CARD: Error reading media 0, physical block 2: SMSC USX2065 unexpected command (

137

07/09/2019 14:12:00

Rest API Warning: Rest API memory cleared (__ilo_schema_storeage).

138

07/09/2019 14:13:00

Embedded Flash/SD-CARD: Error writing media 0, physical block 98576: SMSC USX2065 unexpected comma

139

07/09/2019 14:14:00

Embedded Flash/SD-CARD: The AHS file system mount failed with (No such device) .

140

07/12/2019 09:51:00

XML login: System Administrator - 127.0.0.1(localhost).

141

07/12/2019 09:51:00

XML logout: System Administrator - 127.0.0.1(localhost).


From some research I did this error may be due to a bad NAND flash device or may require an iLO4 firmware upgrade, or have the system board replaced.

I do not utilize the iLO feature and do not have a network cable even plugged into the port. My question is do I need to worry about this error if I'm not uising iLO? Could this error/issue keep the Server from booting to Windows if not resolved? It did reboot fine this most recent time with this error. Thanks for any assistance/insight!