ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iLo on DL160se G6 stops working..

 

iLo on DL160se G6 stops working..

Anyone out there have an issue with iLo on the Dl160se G6 servers?

Specifically iLo webpage stops working.

 

You can pin gthe iLo IP address but you cannot get to the website to do any config or KVM work.

 

The only way to get it to work again is to pull out the power cords and plug them back in.

This will make iLo useable for a few days and then it stops working again.

 

This is happening on all 8 of our DL160se G6 servers.

 

HP has already replaced all the motherboards thinking it was a bad batch but the problem came back.

 

Any help is much appreciated.

5 REPLIES
Suman_1978
HPE Pro

Re: iLo on DL160se G6 stops working..

Hi,

 

Was the iLO and BIOS firmware ever updated to fix this issue?

http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/public/psi/swdHome/?lang=en&cc=us&sp4ts.oid=3896045

 

Thank You!
I am a HP employee.

Re: iLo on DL160se G6 stops working..

I am assuming that when a motherboard is replaced that HP would make sure it had the latest BIOS and firmware updates.

Or is that a stupid assumption?

 

In any case, is there a way to update BIOS without a USB key media?

These servers are in a lights out data center.

 

iI need to be able to flash the BIOS remotely and I dont see any executable that will let me do that...

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: iLo on DL160se G6 stops working..

There is a BIOS online update bundle for windows:

http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/swdHome/?sp4ts.oid=3896045&spf_p.tpst=swdMain&spf_p.prp_swdMain=wsrp-navigationalState%3DswEnvOID%253D4064%257CswLang%253D%257Caction%253DlistDriver&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken#BIOS%20%28Entitlement%20Required%29%20-%20System%20ROM


and some lines below an online bundle for the lights out.


same for linux:

http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/swdHome/?sp4ts.oid=3896045&spf_p.tpst=swdMain&spf_p.prp_swdMain=wsrp-navigationalState%3DswEnvOID%253D4004%257CswLang%253D%257Caction%253DlistDriver&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken#BIOS%20%28Entitlement%20Required%29%20-%20System%20ROM

 

 

but it looks like the online bundles are older than the usb key media files

The reason (for the BIOS version):

 

...

This System ROM flash does require a bootblock flash using AFUDOS. There is NO online flash capability with this ROM release.

...

 

:-(

 

Maybe you can update the BIOS from virtual media (if lights out works), lights out can be updated via TFTP.

You may try this with the extracted bundles.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   

Re: iLo on DL160se G6 stops working..

sigh..will say this again.

HP conned us into buying these POS...

Par for the course for HP sales reps...

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: iLo on DL160se G6 stops working..

I don't have a solution for your issue, but this server has LO100 and not iLO. They are not the same BMC technology.




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!