cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

nx_nic issues

David Livingstone
Occasional Advisor

nx_nic issues

We have two DL380G5 servers both running RHEL5(latest) connected back-to-back over their NC510C PCIe 10 gigabit nic(one per machine).
We are also running the latest PSP 8.15 on
both. Back in Dec we noted that sometimes
the link would hang so we updated to nx_nic-3.4.337-1 from 336 and the problems decreased.
Lately we have still noted some issues so
we downloaded and installed the latest packages on one machine:
- nx_nic-4.0.230-1.src.rpm
- nx_lsa-4.0.225-1.src.rpm
- nx_tools-4.0.230-1.noarch.rpm

The link between the machines is currently
running however :
1. The nx_tools pkg does not have the
4.0.230 flash image. When you flash
the card with nxflash it loads
3.4.337.
2. After upgrade the new nx_nic, nx_lsa, and
nx_intercept are loaded however
/proc/net/nx_nic/lsa_1/stats is
missing and nxoffload has no affect.

We also see the following on both servers
(one with 3.3.337 and one with 4.0.230)

022 pts/2 Sl 2:24 cmanicd
959 pts/2 S 0:00 \_ cmanicd
960 pts/2 S 0:00 \_ sh -c /opt/hp/hp-snmp-agents/nic/bin/hpetfe -A -d /var/spool/compaq/nic/nicinfo 2>/dev/null
961 pts/2 S 0:00 \_ /bin/bash /opt/hp/hp-snmp-agents/nic/bin/hpetfe -A -d /var/spool/compaq/nic/nicinfo
1491 pts/2 S 0:00 \_ /bin/bash /opt/hp/hp-snmp-agents/nic/bin/hpetfe -A -d /var/spool/compaq/nic/nicinfo
1492 pts/2 S 340:37 \_ lspci -s 0000 0b 00 0 -n -v
1493 pts/2 R 2167:39 \_ egrep -i memory at
1494 pts/2 S 0:00 \_ head -1
1495 pts/2 S 0:00 \_ awk {print $3}
1496 pts/2 S 0:00 \_ sed s/^[ ?]*//g

The lspci location is that for the 10 gigabit
board. This happens on both servers and as you can see will run forever and hang the 2381 interface to the machine.