ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

proliant 1600 (P08) windows 2k install problem

jim_365
Occasional Advisor

proliant 1600 (P08) windows 2k install problem

okay i have a proliant 1600 and when i install windows it copy's the files and so on then it says reboot 15 seconds.. then it goes to the black screen with the white loading bar at the bottom. after that the screen goes blue with vertical white stripes. i have tried installing win2k many times with no avail. bios is updated so is the controller card. don't even think i should attempt winxp i can get 98 installed but yea i really don't want to work with that. if it helps i have 5 4.3 gig hd's i have got the firmware cd but don't understand a bit of it. have tried 2 of the smartstart cd's don't think either are designed for the 1600. well if anyone has any idea please help me.
4 REPLIES
Claas Kruhoefer
Frequent Advisor

Re: proliant 1600 (P08) windows 2k install problem

hello,

for this kind of server you will need a SmartStart version 5.x, newer SmartStarts wont work. But SmartStart should not be the problem in your case.

For me it sounds that the monitor has a problem with the graficmode of the gui-part of the Windows setup, try another monitor if possible. Could also be a problem with the VGA Card of the server.
kcpant
Trusted Contributor

Re: proliant 1600 (P08) windows 2k install problem

Yes Jim,

This seems not a S/W related issue, because I've installed W2K on many 1600, this might be a problem related to monitor...
PreSales Specialist
Oleg Koroz
Honored Contributor

Re: proliant 1600 (P08) windows 2k install problem

... blue with vertical white stripes ...
what else installed in the server except original Compaq Hardware, including memory, any Video cards, any PCI, USB cards ....
jim_365
Occasional Advisor

Re: proliant 1600 (P08) windows 2k install problem

well i got the smartstart to work (crapy CD/R's) i am just stuck at the part asking for my windows 2k server cd i am needing to find my copy but anyway i have no extra hardware only the scsi card. well let me try to install win 2k server really fast and see if some how smartstart fixed the problem.