HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

solaris 9 9/04 install on ML570G2 server

 
sergey akifiev
Occasional Visitor

solaris 9 9/04 install on ML570G2 server

i've met strange trouble installing Solaris 9 x86 9/04 on our new ProLiant ML570 G2 server.
first of all, i've downloaded 3 ISO images from Sun and burned them on CDs.
next, i've choose Solaris type of OS in server's BIOS.
then i've boot the machine off first CD. first strangeness apeared when DCA scans for hardware. it says:
Loading escd.rf
Warning: Resource conflict - both devices are added
NON-ACPI device: xxxx
ACPI device: xxxx
(in xxxx fields different ports/irqs/etc are shown)
then i've added drivers for SmartArray 6402 from latest DU diskette.
this part of installation completes succesfully.
then i trying to boot of HDD. once again DCA starts, once again i add drivers.
but when DCA begins to load drivers next message apears:
'Loading Driver cadp160.bef... ' and system hangs for some minutes. when it's becoms alive this message appears:
the device driver solaris/drivers/notisa.010/cadp160.bef cannot be loaded. The realmode driver is bad.
: disk read error, sector 10773

thats all. i can see logical drive on SmartArray in boot methods menu, but system does not boots from it, saying that it can't found disk.

if i disable integrated Adaptecs 39160 in BIOS, cadp160.bef does not loading in all stages, kernel boots from SmartArray and system reboots in minute.

is there any solution?
thanks in advance.

PS sorry for my terrible English :-)
3 REPLIES
JohnWRuffo
Honored Contributor

Re: solaris 9 9/04 install on ML570G2 server

Go back into your System Configuration Utility and do the following:

At server bootup:
Enter the System Management Utilities (Press F10)
Press Ctrl-A (advanced settings)

Configure Hardware

Review or modify hardware settings

View or edit details

Advanced Features, APIC Mode

Enable "Full Table Mapped"

Press F10 to Save and Exit

restart the computer

I am sure that this will fix the problem when you set Full Table Mapped.

Let us know? -john
Enjoy!
__________________________________________
Was the post useful? Click on the white KUDOS! Star.

Do you need help with your HP product?
Try this: http://www.hp.com/support/hpgt
JohnWRuffo
Honored Contributor

Re: solaris 9 9/04 install on ML570G2 server

Sergey:

If you have not already done so, be sure to update the bios:
http://h18000.www1.hp.com/support/files/server/us/download/21212.html
Enjoy!
__________________________________________
Was the post useful? Click on the white KUDOS! Star.

Do you need help with your HP product?
Try this: http://www.hp.com/support/hpgt
sergey akifiev
Occasional Visitor

Re: solaris 9 9/04 install on ML570G2 server

thnx for suggestioons.
but in my case booting from CD_1_of_2 solves the trouble. now the box is running happily.
PS. i have updated BIOS up to last available.