ProLiant Servers - Netservers

DL140 Powering Off

 
CA1305276
New Member

DL140 Powering Off

I have a HP Proliant DL140 that has been powering off on its own about once a month. It has done this about 6 times. These reboots are at random times during the day. There is nothing in the Event Log that suggests that there is a problem that is causing the server to shut down. Only the following Event ID is logged.

Event Type: Error
Event Source: EventLog
Event Category: None
Event ID: 6008
Date: 11\4\2005
Time: 2:11:15 PM
User: N\A
Computer: WWW
Description:
The previous system shutdown at 2:03:09 PM on 11\4\2005 was unexpected.
Data:
0000: d5 07 0b 00 05 00 04 00 Õ.......
0008: 0e 00 03 00 09 00 d5 03 ......Õ.
0010: d5 07 0b 00 05 00 04 00 Õ.......
0018: 13 00 03 00 09 00 d5 03 ......Õ.
--------------------------------------------------------

The server information is as follows:

System Information report written at: 11\04\2005 02:21:48 PM


Item Value
OS Name Microsoft Windows 2000 Server
Version 5.0.2195 Service Pack 4 Build 2195
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Manufacturer HP
System Model ProLiant DL140
System Type X86-based PC
Processor x86 Family 15 Model 2 Stepping 9 GenuineIntel ~2399 Mhz
Processor x86 Family 15 Model 2 Stepping 9 GenuineIntel ~2399 Mhz
BIOS Version 06\29\05
Windows Directory C:\WINNT
System Directory C:\WINNT\system32
Boot Device \Device\Harddisk0\Partition1
Locale United States
Time Zone Eastern Standard Time
Total Physical Memory 523,756 KB
Available Physical Memory 319,632 KB
Total Virtual Memory 1,801,528 KB
Available Virtual Memory 1,403,064 KB
Page File Space 1,277,772 KB
Page File C:\pagefile.sys
2 REPLIES 2
Tunstall
New Member

Re: DL140 Powering Off

I'm having the same problem. We bought 4 DL140 G2's a couple of weeks ago. Two of them seem to be fine, but the other two are powering off randomly - to the point where I can't even get the OS installed.

I've tried reseating the memory, psu, etc to no avail. I've also tried flashing the firmware because we had a similar problem with a batch of G1's, but when I try to flash the firmware on the G2's it just returns "033".

I've logged a call with HP and they're sending replacement psu's but I'm not confident this will resolve the problem.

Any ideas anyone?

Thanks,

James
David Kahn
New Member

Re: DL140 Powering Off

Hi, did u ever find out what the problem was, are server is doing the same thing shutting down for no reason.

thanks let me know,