ProLiant Servers - Netservers

ML570-G1 Intermodule Bus Errors

 
CA1162156
New Member

ML570-G1 Intermodule Bus Errors

ML570-700x2 server crashing with Unrecoverable Intermodule Bus error (Error code 0).
Crashed twice in 2/2004 and twice in 7/2004.
Been running fine for 3 years other than this.

BIOS 12/17/2002, Family 386P20, Type 03
No newer version posted.

PCI bus is:
-S1 = NC3123
-S2 = NC3123
-S3 =
-S4 = SA5302/64 rev 3.54
-S5 =
-S6 = RIBLOE (v1) rev 2.41

Any suggestions?

5 REPLIES 5
CA859951
Honored Contributor

Re: ML570-G1 Intermodule Bus Errors

the IMB bus connects the north bridge (serverworks chipset) to the south bridge and the pci bus. If you are getting errors here, and they are "random" it will be hard to pin it down to "what card caused what" or "what driver walked on what".

You may need to update the PSP if you are runing the old 5.x versions originally deployed with the 570G1...

Do you get any other errors reported? NMI, etc?
"Now is the only thing that's real!"
CA1162156
New Member

Re: ML570-G1 Intermodule Bus Errors

John,

The IML has entries for the Bus Error, a Post Error, and an ASR for this event.

The EventLog has a CPQASM entry showing an NMI Intermodule Bus Error, code 0x0.

Server is running W2K svr with CSP 6.40.
Will be installing PSP 7.10 this evening.
Diagnostic Partition (F-10) built using CSP 5.20 and never used.
jhorne125
New Member

Re: ML570-G1 Intermodule Bus Errors

i have an almost exact same server (ML570 G1 700x3), giving me this exact same error. system rom and 5304 firmware are all latest (and have been for quite a while). ive had a black screen stop twice now in 2 weeks on this box.

Been running fine for 3 years other than this.


same same... this box has been an acme brick since the day we deployed it. if anyone has info or suggestions, im open.

thanks,
jonathan
Matthew Lorenz
New Member

Re: ML570-G1 Intermodule Bus Errors

I am having the same issue on my ML370 G2...
System reboots due to ASR... related messages are eventlog
Event Type: Error
Event Source: cpqasm
Event Category: None
Event ID: 4223
Date: 3/16/05
Time: 7:37:26 AM
User: N/A
Computer: S06490001
Description:
The system encountered a Non-Maskable Interrupt (NMI) prior to this boot. The NMI source was: Intermodule Bus Error, error code 0x0.
Data:
0000: 00 00 00 00 09 00 4e 00 ......N.
0008: 00 00 00 00 7f 10 35 c4 .... .5Ã
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
I am having the systemboard replaced...but would like anything that suggest why this happen

Re: ML570-G1 Intermodule Bus Errors

Dear Matthew Lorenz,

Did the replacement of system board resolve our problem?
I Have a ML570 G1 4x700, and i have the same problem (reboots and crashing).
And the only change we did, was to connect it to a Storage trough PCI iSCSI

Plese reply to me.

Thanks