Simpler Navigation for Servers and Operating Systems - Please Update Your Bookmarks
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
If you have bookmarked forums or discussion boards in Servers and Operating Systems, we suggest you check and update them as needed.
ProLiant Servers - Netservers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Microserver Gen 8 stops recognizing array

SOLVED
Go to solution
AnuarObregon
Occasional Contributor

Microserver Gen 8 stops recognizing array

Hello,

 

I have a brand new Proliant Microserver Gen8.

 

I've done  the following:

- I updated Intelligent provisioning to 1.6.

- I created a mirror RAID.

- I installed Windows Server 2012 R2 Foundation.

- Started installing Windows important updates and rebooting after request.

 

After a few reboots (requested by windows update) the server displays an error screen and the reboots to display and screen asking for language and then repair options.

Seems like it stops to recognize RAID since diskpart can´t see no disk.

SmartArray shows everything fine.

 

I started everything again and then the same result.

 

Any ideas?

 

P.S. This thread has been moved from ProLiant Servers (ML,DL,SL) to ProLiant Servers - Netservers. -HP Forum Moderator

6 REPLIES
rgrace
Frequent Advisor
Solution

Re: Microserver Gen 8 stops recognizing array

AnuarObregon
Occasional Contributor

Re: Microserver Gen 8 stops recognizing array

Both Microsoft's workarounds to recover from "no boot" state didn´t work for me.

 

 

I´ll start over and patch Windows server with 2966870 hotfix before Windows update KB2919355 makes its mess.

 

 

I'll post later my results.

 

 

Thanks a lot.

AnuarObregon
Occasional Contributor

Re: Microserver Gen 8 stops recognizing array

Reinstalled and used patch before applying updates.

 

All updates are installed now and still working.

 

Thanks a lot.

ITWorker
Regular Visitor

Re: Microserver Gen 8 stops recognizing array

Ah , the link stop working. now don't point to the solution you comment.

Here similar trouble , but curiously only happening to the data volume , the system volume (SSD at the ODD place) remains correct but the data volume (4 x 4TB WD Red) suddenly strips the raid and the volume disappear , even in the middle of a writing operation.

All 4 disk tested in all manners and no problem on the disks , software problem ? controller problem ? Hope somebody can point us to the correct way with this machine.

 

Thanks in advance guys.

Mani. 

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Microserver Gen 8 stops recognizing array

Try this link

 

http://h20565.www2.hpe.com/hpsc/doc/public/display?sp4ts.oid=5177961&docLocale=en_US&docId=mmr_kc-0118362-9

 

 




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
ITWorker
Regular Visitor

Re: Microserver Gen 8 stops recognizing array

Thanks sir , I was reading a bit and checked our Microserver and found this problematic update isn't installed.

Actually all the test are pointing me to think the server have a problem in the 2 disk slots on the right (3 and 4) , when i mount a RAID 0 on the 1 & 2 Slots all work well.

The test continues , keep you informed guys.