ProLiant Servers - Netservers
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Re: Proliant DL380 G3 OS install problem

 
SOLVED
Go to solution
New Member

Proliant DL380 G3 OS install problem

Hi all,
I've just installed WIN2K SERVER on my new DL380 G3 server and the following menu appears :
"Previous Operating System on C:
Windows 2000 installation/upgrade".
If I select the first choice, the system returns to this menu. If I select the second one, the following message appears:
"The entry
"CD-ROM IDE (ATAPI 1.2) / PCI IDE Controller
in the unattended script file doesn't exist
in the section of the file txtsetup.sif.
Setup cannot continue. Press any key to exit"
So do I, and the system returns to the previous menu.
What can I do to exit this amazing spiral ?
Thanks for help.
Regards
8 REPLIES 8
Honored Contributor
Solution

Re: Proliant DL380 G3 OS install problem

Hi Boudou:

- Has the install finished
- Was it Manual or assisted install (from cdrom or floppy)

- Possible windows 2000 needs the driver for the ATA controller or cdrom

RES:

1- Reinstall from Floppy (or do Smartstart Automated install from Smart start 6.40

2- if we are reinstalling from floppy
(windows 2000 setup disk) if don't have can download from www.bootdisk.com

We need to push F6 before windows detects hardware and provide windows with the ATA controller driver and the 5i controller (raid)

It looks to me like windows dosenot recognize your cdrom or ATA controller and asking for the driver for it.

Regards,

Tarek
Hey, look a light at the end of the tunnel.
New Member

Re: Proliant DL380 G3 OS install problem

I have the same problem today with the same server and the proliant 6.40 smart install !
There must be a bug in the script provided by the smartstart cd...
Has someone found a solution cause i cannot install with smartstart with this error message!
I think i will have to install w2k manualy...
Valued Contributor

Re: Proliant DL380 G3 OS install problem


Hello Laurent ,

You have created separate threads for the same topic . Please post your replies to this original thread . This will help the forum user to follow the problem and will avoid confusion .I have pasted the contents of other threads here to maintain continuity.Please find them below.Please click 'reply' instead 'new message' while posting to the same thread .

Thnak you.
-Das
-----------------------
Contents of other threads.
------BOUDOU Laurent
Jan 22, 2004 08:14:54 GMT

--------------------------------------------------------------------------------
Hi Tarek,
thanks a lot for your response. The solution is in the first point : we have to return on SmartStart after the OS install.
Best regards.
Laurent.
Note: If you are the author of this question and wish to assign points to any of the answers, please login first.For more information on assigning points ,click here


Sort Answers By: Date or Points


Tarek Kawach Feb 3, 2004 23:48:18 GMT unassigned

--------------------------------------------------------------------------------
Okay nor problem.
----------------------------
BOUDOU Laurent
Feb 20, 2004 13:11:00 GMT

--------------------------------------------------------------------------------
Hi Bodrug,
as Tarek says, you have to return on SmartStart after the OS install.
Best regards.
Laurent.
Note: If you are the author of this question and wish to assign points to any of the answers, please login first.For more information on assigning points ,click here


Sort Answers By: Date or Points


Michael Schulte Feb 20, 2004 14:11:13 GMT unassigned

--------------------------------------------------------------------------------
Hi,

post it in the thread, where it belongs. ;-)

Michael

Occasional Contributor

Re: Proliant DL380 G3 OS install problem

I have the same problem with a DL380 G3 2xXeon 3.2Ghz using Smartstart 7.0, I have another DL380 G3 2.8Ghz with Smartstart 6.40, I try to install with this an work without problem.
Advisor

Re: Proliant DL380 G3 OS install problem

I have the same Problem with DL380 and SmartStart 7.0..
New Member

Re: Proliant DL380 G3 OS install problem

Hi all, i've the same problem on my ML350 G4 eith smartstart 7.10. When try to install SBS2000 (win 2000), i've got the following message:
"The entry
"CD-ROM IDE (ATAPI 1.2) / PCI IDE Controller
in the unattended script file doesn't exist
in the section of the file txtsetup.sif.
Setup cannot continue. Press any key to exit"
So do I, and the system returns to the previous menu.
Thanks
Luca
Frequent Advisor

Re: Proliant DL380 G3 OS install problem

As described in the answers posted before:
Insert the Smart Start CD again before or while the server reboots !

The installation has not finished yet.

Best regards
Th. Jalas
Thorsten Jalas - have fun !
New Member

Re: Proliant DL380 G3 OS install problem

My experience:
Same issue
Solution
Use the samle laguage for SmartStart than your System CD (Windows 200)
And all works fine