Remote Lights-Out Mgmt (iLO 2, iLO, RILOE II) Forum
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

CPQLOCFG Help - Simple Script not working on slightly older iLos

Regular Advisor

CPQLOCFG Help - Simple Script not working on slightly older iLos

I cant seem to find the "old" syntax of the CPQLOCFG command. HP Has the 1.70/1.75 PDF File up and I dont know how to find an older one. I am trying to gather Mac Addresses of all my iLos for an upcoming Switch Migration. We are moving all the iLOs to less expensive switches.

Here is the script I'm trying to run.








According to the txt file that came with the sample scripts, this syntax should work with iLos running 1.10 or higher.

Well it fails on an iLo running 1.27 but works against a 1.55
The CPQLOCFG is version 2.22A (Intentionally since it says it only requires 1.10 on the Firmware as well)
I was running 2.23A and it has the same problem.


What the heck do I need to use to get this script to work on my new and old iLOs. Its not the most complicated in the world so it should work on the old stuff too.




Error below

START_OPEN_TAG
cpqlocfg: Sending (2):
<
cpqlocfg: Sending (21):
GET_NETWORK_SETTINGS
GET_NETWORK_SETTINGS
CLOSE_OPEN_TAG
cpqlocfg: Sending (3):
/>

cpqlocfg: Response received from the RIB: (195):


STATUS="0x0001"
MESSAGE='Syntax error: Line #3: syntax error near "<" in the line: "< GET_NE
TWORK_SETTINGS />"'
/>

1 REPLY
Honored Contributor

Re: CPQLOCFG Help - Simple Script not working on slightly older iLos

I think that the problem is that the older iLO firmware did not support the GET_NETWORK_SETTINGS XML command.

The sure solution is to update the iLO firmware (you can do this using a CPQLOCFG script like the following) and then retrieve the desired data with a subsequent script to GET_NETWORK_SETTINGS.