cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ILO poweroff problem

SOLVED
Go to solution
davide1
Occasional Visitor

ILO poweroff problem

Hi all, this is my first post in ITRC.

I have two DL-360 G2 server with RedHat 5 installed.

I have a problem with ILO2, when I request a poweroff the server is powered down but after 30sec the server is autonomously powered on. Instead if I launch a shutdown from linux (shutdown -h now) the server stay powered off.

ILO firmware is updated to last rel. 1.42 .

Thanks to all and sorry for my english.
Davide.

5 REPLIES
barnett chan
Trusted Contributor

Re: ILO poweroff problem

Check Virtual Devices-> Virtual Power and that the "Automatically Power On Server is set to "No".

DL360 G2 is an iLO1 server. The latest fw for iLO1 is 1.91.
davide1
Occasional Visitor

Re: ILO poweroff problem

Thanks for your reply!

Sorry but servers are a pair of DL-365 G2 and not DL-360, I mistyped.

I checked the setting and "Automatically Power On Server" is yet set to NO.

Davide.
Raghuarch
Honored Contributor
davide1
Occasional Visitor

Re: ILO poweroff problem

Updated to 1.43 and solved the problem!

Thanks.
acartes
Honored Contributor

Re: ILO poweroff problem

Some questions:

Can you confirm what iLO firmware you are using on this host? iLO 2 v1.42 or later?

How do you request a shutoff? Browser/command line/OS/other ? What type of shutoff are you using? For example, there is a restart option, and what user interface are you using?

Can you check the iLO event log to see information related to the nature of the shutoff/restart and if iLO was used to initiate it. There can be other power-on triggers such as wake-on-LAN, etc.