Remote Lights-Out Mgmt (iLO 2, iLO, RILOE II) Forum
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

"This drive type is already in use" when attempting to mount Virtual Media

SOLVED
Go to Solution
Occasional Advisor

"This drive type is already in use" when attempting to mount Virtual Media

I am getting the following error message when attempting to mount ANY virtual media:

"This drive type is already in use"

As said above, when trying to mount an Image, a Folder, or my local CD, I get the above error message.

Any ideas on what's causing this?
6 REPLIES
Honored Contributor

Re: "This drive type is already in use" when attempting to mount Virtual Media

What is the host OS? All of the virtual media is mounted by way of virtual USB drives. Perhaps the OS USB support is confused or there is a resource that is blocked.
Occasional Advisor

Re: "This drive type is already in use" when attempting to mount Virtual Media

It's happening on 2 different servers...

Both are Windows 2003. A manual USB drive works just fine....
Honored Contributor

Re: "This drive type is already in use" when attempting to mount Virtual Media

hi

do you have the latest firmware fro the ilo2?

if so can you try re-apply it again

regards
Didn't your momma teach you to say thanks!
Honored Contributor

Re: "This drive type is already in use" when attempting to mount Virtual Media

Make sure that the OS is SP2 or better...
Occasional Advisor

Re: "This drive type is already in use" when attempting to mount Virtual Media

I was already at 1.35, but reflashed the iLO2 as directed and all works fine. Thanks for the info!
Occasional Visitor

Re: "This drive type is already in use" when attempting to mount Virtual Media

I just met the same problem, and what i got right now is that the iLO had been closed by the preuser with unnormally way, and the solution is to enter the iLO control center to fix it, you can press F8 after the system examination process