Simpler Navigation for Servers and Operating Systems
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
Server Management - Remote Server Management
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ILO Configuration

Xavier Naveira
Occasional Visitor

ILO Configuration

Hello,

I'm trying to configure an ILO through the hponcfg_gui utility.

I get thefollowing error when I try to start the aplication: "Error encountered in execution of hponcfg. For more details check the file xmlOutput_2010-07-14_14_15_27972.txt located at \HP\hponcfg"

When I look the file the content is:
HPONCFG RILOE-II/iLO setup and configuration utility
Version 3.1.0.0 (c) Hewlett-Packard Company, 2010

I have run the "hponcfg /reset" command without result.

Any help on this one?

Thank you.

Xavier.
9 REPLIES
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: ILO Configuration

Do you have the iLO channel driver loaded?



__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Xavier Naveira
Occasional Visitor

Re: ILO Configuration

How do I check if I have it?

Thank you.

Xavier
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: ILO Configuration

Have you installed the PSP?

http://h18004.www1.hp.com/products/servers/management/psp/index.html

he iLO channel drive is a component in the PSP




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Xavier Naveira
Occasional Visitor

Re: ILO Configuration

I probably should add some background to the problem:

I have installed 5 server using the latest Smartstart, three of them have windows 2003 R2 std installed while the two which I have this problem with have windows 2008 std 32 bits + SP2. Both have all the PSP, I have updated the Online ILO tool to the latest and both have .net 3.5 SP1 too.

According to the device manager the ILO2 driver is 1.12.0.0 on those two servers.

Thank you!

Xavier
Jimmy Vance
HPE Pro

Re: ILO Configuration

With the PSP loaded I haven't run across your error, maybe someone else will chime in.




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Jason Salgado
Regular Advisor

Re: ILO Configuration

I have this exact same error on an ILO 3 on a DL380 G7.

I have no idea how to fix it right now. Monday we are going to the server to take a look at it and maybe try doing a reset if we can from the ilo bios.
Xavier Naveira
Occasional Visitor

Re: ILO Configuration

Hi Jason, did you solve the issue?

Thank you!

Xavier
Jason Salgado
Regular Advisor

Re: ILO Configuration

I think on that server we had to go into the ilo bios and do a reset on the ilo.
Once it was reset, we changed the dns name and password from the bios again.
I then logged into the ilo though the web interface and flashed the firmware to 1.10 by uploading the bin file directly through the ilo interface.

That seemed to fix the issue where at least now the local hp sim smh on the server will actually acknowdlege that an ilo is present and working.

HP commented in another thread there is an issue with the hponfg interface that causes the ilo to lock up. They are working on a fix.
Xavier Naveira
Occasional Visitor

Re: ILO Configuration

Ok, thank you for reply!

Xavier