Server Management - Remote Server Management
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ILO3 perl scripting does not work

 
SOLVED
Go to solution
zhihengz01
Occasional Contributor

ILO3 perl scripting does not work

We got a new DL380 G7, which comes with ILO3, but perl scripting seems does not work anymore:

----------------------------------------
./locfg -s 192.168.39.40 -f health.xml
HTTP/1.1 405 Method Not Allowed
Allow: GET, HEAD, POST, TRACE
Content-Length: 0
Server: Allegro-Software-RomPager/4.62

the health.xml content with username/password hidden is:











Any help ?
10 REPLIES 10
Rajeshwari, Hiresave
Trusted Contributor
Solution

Re: ILO3 perl scripting does not work

The locfg.pl version 2.27 or earlier present in sample script package 2.40 or earlier does not support iLO3 (G7 servers).

locfg.pl and sample scripts package versions 3.00 is being released very soon and you will be able to download that and use it with for G7 servers.

Will update you on the release in a couple of days.
zhihengz01
Occasional Contributor

Re: ILO3 perl scripting does not work

Thanks for notifying there is a new version of scripting soon!

Would you be kind to let us know what kind of change it is, query method is changed, or the xml command is changed?

Will you be able to release the new scripting guide earlier so we can start to look into our application. (we have an application doing same thing as the perl scripting to query ilo )

is the new script compatible with ilo2 ?

Sorry for asking more question.
Rajeshwari, Hiresave
Trusted Contributor

Re: ILO3 perl scripting does not work

The new scripts will should be available in web in a couple of days. Please wait.

There is a change in the way iLO3 expects the xml inputs with https headers.
Rajeshwari, Hiresave
Trusted Contributor

Re: ILO3 perl scripting does not work

sebDK
Occasional Visitor

Re: ILO3 perl scripting does not work

The link towards linux-LOsamplescripts3.00.0-2.tgz  is not working anymore.

Can you be kind and tell me where I can find it:

 

Best regards,

 

S.

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: ILO3 perl scripting does not work

Here is the latest version

 

HP Lights-Out XML PERL Scripting Sample for Linux

 

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=18964&prodSeriesId=4154735&prodNameId=4154847&swEnvOID=4006&swLang=13&taskId=135&swItem=MTX-fcd62e4971894807a3a1fde8c0&mode=3

No support by private messages. Please ask the forum! Accept or KudoI work for HPE
sebDK
Occasional Visitor

Re: ILO3 perl scripting does not work

Hi,

 

Thanks for your help but the following link does not work:

ftp://ftp.hp.com/pub/softlib2/software1/pubsw-linux/p391992567/v67927/linux-LOsamplescripts3.10.0.tgz

 

Where can I find linux-LOsamplescripts3.10.0.tgz?

 

Best regards,

 

S.

sebDK
Occasional Visitor

Re: ILO3 perl scripting does not work

Nevermind I got it.

Thanks.

sebDK
Occasional Visitor

Re: ILO3 perl scripting does not work

Yeah it is working BUT

I got the following out on power supplies

 

<POWER_SUPPLIES>
<SUPPLY>
<LABEL VALUE = "Power Supply 1"/>
<STATUS VALUE = "OK"/>
</SUPPLY>
<SUPPLY>
<LABEL VALUE = "Power Supply 2"/>
<STATUS VALUE = "OK"/>
</SUPPLY>
<SUPPLY>
<LABEL VALUE = "Power Supplies"/>
<STATUS VALUE = "Failed"/>
</SUPPLY>
</POWER_SUPPLIES>

 

but as you can see on the picture enclose Power supplies is OK on the web interface.

 

Why do I got 2 different answers?

 

Thanks four your help