Server Management - Remote Server Management

iLO4 "Server may be at POST. Server Name can not be set during POST."

 
matchi
Occasional Advisor

iLO4 "Server may be at POST. Server Name can not be set during POST."

Hello there!

I'm trying to set the Server Name via iLO4 web interface for a ProLiant BL460c Gen9:

System ROM I36 v2.56 (01/22/2018)
iLO Firmware Version 2.55 Aug 16 2017
OA 4.70 May 18 2017

Neither with the OS (SLES11 SP4) booted, nor while powered off, the action is able to set any string as the server name value. It always returns "Server may be at POST. Server Name can not be set during POST."

I also tried setting the name via XML RPC:

<?xml version="1.0"?>
<RIBCL VERSION="2.23">
<RESPONSE
    STATUS="0x0075"
    MESSAGE='Internal error.'
     />
</RIBCL>

6 REPLIES 6
BonnyV
Advisor

Re: iLO4 "Server may be at POST. Server Name can not be set during POST."

Hi,

I tried on a local set up (DL360 Gen 9) with iLO 4 v2.60 and was able to set the Server name without any issues. Could you try with the latest version of iLO 4 at http://www.hpe.com/support/ilo4 ?

Thanks,

Bonny.

I am a HPE employee
_________________________________________
Was the post useful? Click on the white KUDOS! Thumb below.  Kudos is a way of saying thank you to a post.   

matchi
Occasional Advisor

Re: iLO4 "Server may be at POST. Server Name can not be set during POST."

Hi Bonny,

first at all, thanks for your time.

I installed ilo4 fw 2.61(6 Aug 2018) , it doesn't resolve my issue:

<?xml version="1.0"?>
<RIBCL VERSION="2.23">
<RESPONSE
    STATUS="0x0075"
    MESSAGE='Internal error.'
     />
</RIBCL>
</system1>hpiLO-> set name=Q100SPUL230

status=2
status_tag=COMMAND PROCESSING FAILED
error_tag=COMMAND ERROR-UNSPECIFIED
Wed Sep 19 11:16:24 2018

Command is not supported for this property

 

BonnyV
Advisor

Re: iLO4 "Server may be at POST. Server Name can not be set during POST."

You have to use “oemHPE_server_name” to set the server name. Try this tag and check if it works. Check the attachment.
If the issue persists then there could be an issue with the NAND and might require a repair.

Thanks,
Bonny.
I am a HPE employee
_______________________________________
Was the post useful? Click on the white KUDOS! Thumb below. Kudos is a way of saying thank you to a post.

matchi
Occasional Advisor

Re: iLO4 "Server may be at POST. Server Name can not be set during POST."

Hi Bonny,

this property seems to be invalid for the Bladeserver:

</system1>hpiLO-> set oemHPE_server_name=xx

status=2
status_tag=COMMAND PROCESSING FAILED
error_tag=COMMAND ERROR-UNSPECIFIED
Fri Sep 21 10:42:37 2018

Invalid property.

To repair the hardware I assume we need to replace the systemboard?

matchi
Occasional Advisor

Re: iLO4 "Server may be at POST. Server Name can not be set during POST."

To repair the hardware I assume we need to replace the systemboard?

So I replaced the sysboard and it's working...just a few more production systems to go!

Sorry, but this is ridiculous.

PranjalGohain
Occasional Visitor

Re: iLO4 "Server may be at POST. Server Name can not be set during POST."

I am trying to do the same thing but it gives me the same error. I am in the same iLo version od 580 G9 server. Same issue is there for 380 G9 as well. Any solution yet fot this.

</system1/bootconfig1>hpiLO-> dir

status=0
status_tag=COMMAND COMPLETED
Sun Jun 13 10:16:11 2021

 

/system1/bootconfig1
Targets
bootsource1
bootsource2
bootsource3
Properties
oemhp_bootmode=Legacy
oemhp_secureboot=Not Available
oemhp_pendingbootmode=Legacy
Verbs
cd version exit show set


</system1/bootconfig1>hpiLO-> set /system1/bootconfig1 oemhp_bootmode=UEFI

status=2
status_tag=COMMAND PROCESSING FAILED
error_tag=COMMAND ERROR-UNSPECIFIED
Sun Jun 13 10:16:39 2021

Command is not supported for this property.

 


</system1/bootconfig1>hpiLO-> set /system1/bootconfig1 oemhp_pendingbootmode=UEFI
status=2
status_tag=COMMAND PROCESSING FAILED
error_tag=COMMAND ERROR-UNSPECIFIED
Sun Jun 13 10:16:50 2021

Cannot modify property while Server is in POST.