Server Management - Remote Server Management

ilo4 does not consistently send out alert emails

 
MichaelHum
New Member

ilo4 does not consistently send out alert emails

Hi,

Are there any plans for ilo4 to support a "from" email address in this format

hostname@domain name

example:  fred@test.com

ilo4 creates a "from" email address in this format

fully qualified host name@domain name 

fred.test.com@test.com     Some mail system will treat this as spam, (and contrary to the HPE docs, Microsoft exchange does not like this format).

I've heard, ilo5 allows for the configuration

hostname@domain name

1 REPLY 1
Jazz_ISS
HPE Pro

Re: ilo4 does not consistently send out alert emails

Hello, 

Make sure you have entered a Domain Name under Network -> iLO Dedicated or Shared Network Port -> General
Otherwise your <Mail From> - Address for Alert Mail will look like <Hostname>.@<SenderDomain>
Note the point between <Hostname> and @, this will cause Exchange Servers to discard Alert Messages from this sender.

If you enter an Domain Name it just works fine.
Your <Mail From> - Address will look like <Hostname>.<Domain Name>@<Sender Domain>...

Also make sure to use the IP-Address instead of DNS-Name of the Mail-Server if you have not defined any internal DNS-Servers in Network -> iLO Dedicated or Shared Network Port - IPv4 Settings.

Try the following:

1)Reset iLO
2)Then make sure domain name is entered under Network -> iLO Dedicated or Shared Network Port -> General
3)Now check for reported issue
4)If issue still persists make necessary changes at exchange server end for this refer to this youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=N_gZ5eFZws4

 


I work for HPE

Accept or Kudo