Server Management - Systems Insight Manager
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Cannot connect to target system using WBEM

hansis1
Advisor

Cannot connect to target system using WBEM

Hello!

I get following error message, when I try to connect to server:

Cannot connect to target system using WBEM.
Cause: Some possible causes: 1) The user/password has been
changed in the CIMOM, and the new values are not among
those entered into HP Systems Insight Manager (HP SIM); 2)
The CIMOM has been configured to require a client
certificate that matches one in its trust store, and it is
no longer there.

Resolution: WBEM credentials may be incorrect: 1) Enter
the new credentials either for the specific device, or
into the general list, in HP SIM; 2) Import the HP SIM
certificate into the trust store of the CIMOM, using the
appropriate tool provided by that CIMOM.

What do I have to do?
5 REPLIES
Rackem4me
Frequent Advisor

Re: Cannot connect to target system using WBEM

I am interested in this as well if anyone has any input. Thanks.
d.schober
Occasional Visitor

Re: Cannot connect to target system using WBEM

To fix this error open the specified server in HP SIM. Click on tab "Tools & Links". Under topic "HP System Insight Manager Pages" choose "System Credentials". Click on the button "Edit system credentials" on the right side. Now click on "Show advanced protocal credentials" and choose tab "WBEM/WMI". Here you can push the HP SIM server certificate or put in specified credentials.
After pushing the certificate you can open WBEM Properties.

Note: HP WBEM Providers must be installed on the target machine!

Hope it will help.
Lars Bornich
Frequent Advisor

Re: Cannot connect to target system using WBEM

d.schober:

What's the point in having to assign system credentials when global credentials have already been defined?

I am having the same problems as hansis1 - a domain admin account has been defined in global credentials, however no systems have WBEM listed as a valid protocol.
Rob Buxton
Honored Contributor

Re: Cannot connect to target system using WBEM

I have domain based global wbem credentials and that works fine for the Windows servers.
I use server specific wbem credentials for our ESXi servers.
It took quite a bit of work to get our new ESXi servers identified and wbem health / properties working via wbem.
You may be better opening a new thread and listing what is happening and on what versions of HP SIM, OS etc.
RPMCanesandPats
Occasional Advisor

Re: Cannot connect to target system using WBEM

I'm having a similar issue in that I've got all my p4500 G2 nodes discovered and monitored by HP SIM.  However, Insight Remote Support Advanced Monitoring is giving off some errors about WBEM credentials being incorrect.  Are these the same credentials that iLO and the Management Group they belong to use?