HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
Server Management - Systems Insight Manager
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Discovery does not work on Clusters

 
Joseph Martin_1
Occasional Contributor

Discovery does not work on Clusters

Automatic discovery assigns the wrong IP address (cluster resource ips) to the cluster nodes.

Manual discovery does not discover the cluster

There does not appear to be any way to correct the IP Address if it is dicovered incorrectly

How to fix?
9 REPLIES
Paul Adams_6
Advisor

Re: Discovery does not work on Clusters

I am having the same issue (SIM 5 SP4, WS03 SP1).
Mikael Rönnbäck
Super Advisor

Re: Discovery does not work on Clusters

For the record I am seeing the same situation and have a case open with HP on this.
Craig McK
Trusted Contributor

Re: Discovery does not work on Clusters

Same here, also the nodes sometimes just disappear during a failover instead of being marked unavailable
Matthew J Warrick
Frequent Advisor

Re: Discovery does not work on Clusters

ditto, clusters not being identified properly... Win2k3SP1, SIM5.4...
"Did you get that memo?"
Matthew J Warrick
Frequent Advisor

Re: Discovery does not work on Clusters

Well it seems that the cluster portion of the management agents on the cluster nodes were not enabled in control panel (I didn't do the installs). Two of the clusters seem to be identified properly by SIM now but "Cluster Monitor" still isn't working... The other two clusters still aren't being ID'd properly though. It's a good thing I have about a month to get this right, because at the rate I'm going, I'll need it, lol. :p
"Did you get that memo?"
Jeff Peil
Frequent Advisor

Re: Discovery does not work on Clusters

For the record, same issue here. Cluster monitoring is enabled in the Control Panel.
Numy
Frequent Advisor

Re: Discovery does not work on Clusters

Hi, I had a similiar problem back in December so I thought I would bump this thread and see if it helps at all:

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?threadId=961138

Thanks!
Matthew J Warrick
Frequent Advisor

Re: Discovery does not work on Clusters

Well it seems that "Cluster Monitor" randomly started working this morning... No changes were made to anything.

Now if I could only get the SA and networks lackeys to stop changing the ACLs everyday and breaking the SIM connectivity. meh.
"Did you get that memo?"
Joseph Martin_1
Occasional Contributor

Re: Discovery does not work on Clusters

Well it seems that "Cluster Monitor" randomly started working this morning... No changes were made to anything.


I'd check on that, make sure that your clusternodes actually have the correct IP assigned to them, not a cluster resource IP or multiple IP addresses. We've had it work half-assed plenty of times thinking it was OK only to discover incorrect IPs being assigned to the cluster nodes.