Server Management - Systems Insight Manager
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP SIM fails on Linux

stillwaters
Occasional Contributor

HP SIM fails on Linux

Dear Experts

We are facing some issues with HP SIM 5.x on Linux Systems. Here are the details.

Any ideas on what the problem could be ?



Server Information: -

O.S.: -Red Hat Enterprise Linux AS release 4 (Nahant)

Kernel version: -

Linux GCPLINGGN3SPS04 2.6.9-5.ELsmp #1 SMP Wed Jan 5 19:29:47 EST 2005 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Processor: - 3600 MHz

Desc: "Compaq Computer Corporation Smart Array 64xx"

HPSIM: - SIM 5.1

RAM-1GB

Unable to install HPSIM 5.1 version.

At the time of installion following error occurred: -


[root@GCPLINGGN3SPS04 bin]# service postgresql restart
Stopping postgresql service: [FAILED]
Initializing database: [FAILED]
Starting postgresql service: [FAILED]






[root@GCPLINGGN3SPS04 bin]# mxinitconfig -a
Checking Requisites (14):
1. Check Kernel Parameters ..OK
2. Server Property File ..OK
3. Server Authentication Keys ..OK
4. SSH Keys ..OK
5. Status Property File ..OK
6. Task Results Output Cleanup ..OK
7. Database Configuration ..OK
8. Database Content ..OK
9. Web Server ..OK
10. Setup Property File ..OK
11. JBoss Setup ..OK
12. Agent Configuration ..OK
13. Management Services ..OK
14. Initialization and Database Population ..OK
Requisite scan completed successfully.

Configuring Server Components (14):
1. Check Kernel Parameters ..Done
2. Server Property File ..Done
3. Server Authentication Keys ..Done
4. SSH Keys ..Done
5. Status Property File ..Done
6. Task Results Output Cleanup ..Done
7. Database Configuration ...Failed
Completed with error.

Details can be found in the log files at: /var/opt/mx/logs
Configuration failed to complete due to the following exception:
Connection to the repository server failed.
1 REPLY
Arvin E.
Frequent Advisor

Re: HP SIM fails on Linux

In HP-UX I created new user hpsmdb and change owner of /var/opt/hpsmdb directory from root to hpsmdb and issued mxinitconfig -a again. And problem solved.

Hope this help in Linux also.

--ARVIN